De la tineri pentru tineri. Vor un spațiu al lor

Tinerii din Călărași și-au găsit din nou de lucru. În prezent, cei mai activi dintre ei implementează un proiect atât pentru ei, cât și pentru semenii lor.

Foto - simbol
Foto – simbol

În acest sens, au obținut un grant în valoare de două mii dolari de la Corpul Păcii, iar activităăile sunt în plină desfășurare.
Despre ce este vorba?
Cristian Verejan, președintele Consiliului local de tineri din Călărași, susține că în orașul lor natal se pune mare accent pe sport, pe educația fizică, există stadioane, există cluburi sportive, ceea ce e foarte bine. Dar ce să facă tinerii care, din anumite motive, nu vor sau nu pot face  sport?
Iată că acum s-a găsit și pentru ei o soluție. Consiliul tinerilor, împreună cu voluntarul de la Corpul Păcii, Shannon Skelly, au hotărât să elaboreze un poriect și să ceară finanțare pentru crearea unui spațiu destinat tinerilor care vor să joace un joc de societate, să comunice cu semenii lor, să participle la traininguri și să învețe ceva nou pentru ei.
Deocamdată, tinerii nu au reușit să identifice un local potrivit pentru organizarea unor astfel de evenimente. Totuși, ei deja se întâlnesc, discută, vizionează împreună filme, se distrează, dar și învață. O fac în sala de ședințe a primăriei orașului Călărași.
”Am început proiectul în luna martie. Am organizat o seară de joc, la care au partcipat 69 de tineri și una de film, la care au participat peste 40 de tineri din oraș. Această participare masivă demonstrează că tinerii noștri vor să facă și altceva în afară de sport”, a explicat Cristian Verejan.
Începând cu luna aprilie, pe lângă serile de film și joc de societate, tinerii cu vârsta între 13 și 19 ani se vor întâlni în fiecare sâmbăta ca să… învețe. Pe 14 aprilie, spre exemplu, ei au participat la un training, unde au învățat ce înseamnă voluntariatul și cum pot să devină voluntari. ”Ne propunem să venim cu cât mai multe surprize pentru semenii noștri, astfel ca să le altoim spiritul civic”, a făcut o remarcă Aurelia Sturza, membră a Consiliului local de tineri din Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *