Cel mai bun bibliotecar al anului 2017 e din Călărași

În fotografie: Galina Agafița

Deja se știe. Cel mai bun bibliotecar al anului 2017 este Galina Agafița, directoarea Bibliotecii Publice Raionale ”Grigore Vieru” din Călărași.

În fotografie: Galina Agafița

Acest titlu i-a fost oferit în cadrul Galei Laureaților Premiilor Naționale „GALEX”, organizată de Liga Bibliotecarilor și Biblioteca Națională pe 23 aprilie curent, chiar în ziua în care este marcată Ziua Internaționala a cărții, a bibliotecarului și dreptului de autor.  De notat că această gală a ajuns la ediția a XIII-a.
Diploma și trofeul i-au fost oferite Galinei Agafița pentru ”prestație în realizarea programelor și proiectelor de modernizare a activității bibliotecii, pentru activitate prodigioasă în promovarea cărții și lecturii în comunitate și fidelitate față de profesia de bibliotecar”.
”Au fost emoții și senzații plăcute, acest titlu te face să te simți onorat”, a declarat Galina Agafița pentru ”Expresul”, după care a precizat: ”Am primit această diplomă pentru cel mai bun bibliotecar al anului 2017, dar la sigur, nu a fost luat în calcul doar acest an, ci întreg segmentul de viață pe care l-am dedicat profesiei de bibliotecar”.
Iar Galina Agafița a muncit în acest domeniu aproape 50 de ani. De-a lungul activității sale, a primit numeroase diplome și premii, de care este mândră.
Totuși, dânsa susține că pentru ea cei mai importanți sunt beneficiarii bibliotecii. ”Nu zic că aceste diplome nu contrează pentru mine, ba chiar contează foarte mult, dar important pentru mine este părerea oamenilor pentru care faci bine, dezvolți un serviciu, aduci beneficii și favoruri”, a explicat Galina Agafița.
Totodată, dânsa a adus în discuție lipsa, la ora actual, de bibliotecari profesioniști, în special tineri.
”De oameni profesioniști ducem lipsă. Este criză. Pe parcursul ultimilor ani, mă confrunt cu această problemă și e greu să o rezolvi. Este vorba de partea financiară, salariile sunt foarte mici. În rest, nu cred că ar fi vreun motiv, pentru că profesia de bibliotecar este foarte interesantă”, a spus ea pentru postul de radio ”Europa liberă”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *