Apa cea de toate zilele. De vorbă cu elevii despre probleme, soluții și proiecte

Întreprinderea Municipală ”Gospodăria comunal-locativă Călărași” a avut joi, 22 martie, oaspeți mai puțin obișnuiți. Pragul le-au pășit peste 50 de elevi de la Liceul ”Vasile Alecsandri”, care au venit într-o vizită tematică, organizată cu prilejul Zilei mondiale a apei.

”Eu am insistat ca să fie organizate astfel de vizite”, a făcut o remarcă Gheorghe Stratan, directorul întreprinderii. Dânsul a explicat și de ce: ”Sunt sigur că informațiile pe care le-am oferit în acea zi tinerilor călărășeni vor fi transmise mai departe, părinților, buneilor, ceea ce reprezintă pentru noi un beneficiu”.
Pentru cei 50 de elevi au fost organizate vizite la fântânile arteziene, la staţia de captare şi pompare a apei, la staţia de epurare a apelor reziduale. Astfel, ei au luat cunoştinţă de traseul pe care îl parcurge apa de la fântâna arteziană până la robinetul din gospodăria omului.
Excursia s-a încheiat la sediul întreprinderii municipale. Aici îi aștepta însuși directorul întreprinderii, Gheorghe Stratan, dar și primarul orașului, Nicolae Melnic.
Discuțiile au fost interesante și utile.
Gheorghe Stratan le-a povestit elevilor despre activitatea întreprinderii, despre problemele cu care se confruntă la moment.
”Cea mai mare problemă pe care o avem în prezent sunt furturile și, implicit, pierderile de apă. Zilnic depistăm cazuri de furturi de apă. De aceea ne-am dorit să atenționăm și copiii despre acest fapt, în speranța că ei vor transmite acest mesaj și părinților”, a explicat dânsul.
O altă problemă majoră, potrivit directorului, este descreșterea numărului de beneficiari.
”Am început, în anul 2013, de la 300-400 metri cubi de apă pompate zilnic. În câțiva ani, am ajuns să pompăm câte la 1200 de metri cubi de apă pe zi. Din decembrie anul trecut, însă, s-a observat o descreștere, astfel că acum pompăm circa 850 de metri cubi de apă pe zi, ceea ce  demonstrează ca tot mai puține gospodării folosesc apa. Probabil, sunt plecați peste hotare”, a explicat Gheorghe Stratan.
La rândul său, primarul Nicolae Melnic le-a vorbit elevilor despre proiectele care sunt implementate în prezent, dar și despre care urmează a fi realizate la Călărași.
Sunt multe, iar Gheorghe Stratan chiar a exclamat: ”Se lucrează mult la acest capitol!”.
Referindu-se la vizita elevilor, dânsul s-a declarat mulțumit și a recunoscut că-și dorește cât mai multe vizite de acest gen, căci sunt o modalitate foarte bună de a informa populația despre ceea ce se întâmplă în domeniul respectiv.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *