Un călărășean a realizat o mașinuță. Va participa cu ea și la competiție

Alexandru Sili din Vălcineț vrea să realizeze un robot autonom. Este student la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Își face studiile în domeniul automatică și informatică aplicată la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.
Împreună cu alți trei colegi de-ai lui din anul III și IV: Leonard-Emanuel Ostafe, Cosmin Dumbravă și Radu Scutelnicu, va participa în acest an la cea de a XII – a ediție a concursului de robotică ”Electro-Mobility”. Acesta este organizat de Continental Automotive România, Iași. Toți patru formează echipa „Road Runners”.
”Participăm la acest concurs cu scopul de a învăța lucruri noi, ceva în plus pe lângă cele făcute în facultate”, ne spune Alexandru Sili.
Tinerii vor să realizeze un robot autonom capabil să se deplaseze pe un circuit în formă de opt, fiind nevoit să mențină linia drumului și să reacționeze specific în timp real fiecărui indicator rutier plasat pe traseu: stop, parcare sau trecere de pietoni. ”Pentru a fi mai distractiv, mașinuța va trebui să se deplaseze în mod autonom pe traseu împreună cu o mașină din echipele adverse”, a mai adăugat Alexandru.
Electro-Mobility este o competiție studențeascã în care studenții au ocazia de a transforma pasiunea pentru tehnicã în mașinã electricã. Organizatorul, Continental Iași, oferã și sprijin financiar echipelor participante pentru dezvoltarea mașinilor, precum și premii pentru echipele clasate pe podium.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *