Și în Parlament, și în Guvern, și la Consiliul Raional Călărași

Expoziția de fotografie ”Ieși la vot” a Asociației Promo-LEX a ajuns la Călărași. Ea a fost găzduită de Consiliul rational, în perioada 16-19 februarie.
Astfel, au putut s-o vadă atât factorii de decizie din raion, cât și cetățenii de rând.
Potrivit lui Mihail Gorincioi, coordonator Promo-LEX Călărași, expoziția a fost organizată în cadrul campaniei ”Alege gândirea critică”. Fotografiile surprind moment inedite din numeroasele activități de educație civică și electorală ale acestei organizații neguvernamentale, care și-a câțtigat numele de credibilă și prestigioasă.
Cele circa 20 de fotografii expuse au fost realizate de către voluntarii Asociației în perioada anilor 2015-2017, în cadrul diferitor campanii de mobilizare apolitică a alegătorilor.
Totodată, expoziția vine să ofere o imagine a realităților democrației moldovenești și a participării reduse a tinerilor în domeniul electoral.
”Sunt descrise problemele, dar și necesitățile de schimbare a atitudinii cetățenilor, în special a tinerilor, față de participarea la vot. De aceea ne-am propus să-i sensibilizăm pe tineri, să-i motivăm, dar și să-i convingem că participarea la vot este un drept fundamental, consfințit în lege, dar și o manifestare de voință, care denotă legătura dintre cetățean și stat”, a mai adăugat Mihail Gorincioi.
Campania de educaţie civică şi electorală „Alege gândirea critică” se va încheia la 2 martie. În cadrul ei au fost planificate întâlniri cu tinerii din republică, organizarea de expoziţii de fotografii în incinta instituţiilor publice din mai multe localităţi.
Expoziția respectivă a fost organizată și în Parlamentul Republicii Moldova, și în Guvern.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *