În curând. Apă potabilă pentru locuitorii din stația Bahmut

Până la sfârșitul anului curent, stația Bahmut ar putea fi asigurată cu apă potabilă. Și asta, pentru că primăria a început lucrările de restabilire a fântânii arteziene, după care va urma construcția turnului de apă.
”Primăria a înaintat un proiect cu privire la asigurarea cu apă potabilă a localității stația Bahmut la Fondul Ecologic”, a explicat primarul Igor Godea. Este adevărat, încă nu a fost primit niciun răspuns. Oficialitățile sunt, însă, optimiste.
Până va veni răspunsul, unul pozitiv, primăria a semnat un acord de finanțare cu Consiliul raional Călărași privind alocarea unei sume de 80 mii de lei.
Potrivit primarului, pentru implementarea proiectului respectiv este nevoie de 268 mii lei, dintre care 83 mii lei – pentru reabilitarea sondei, 185 mii lei sunt necesari pentru amenajarea fântânii arteziene și a turnului de apă.
”Sunt dispuși să contribuie la restabilirea fântânii arteziene și locuitorii stației Bahmut”, a făcut o precizare Igor Godea. Deocamdată, nu a fost stabilită care ar fi contribuția cetățenilor. ”Urmează să decidem la una dintre următoarele ședințe ale consiliului local”, a spus dânsul.
În stația Bahmut sunt circa 240 de case. Primarul susține că Bahmutul nu este supus riscului de a se depopula. Din contră. ”Suntem o localitate cu potențial, avem cale ferată, ne aflăm la traseul național. Am zeci de cereri ale tinerilor care își doresc un loc de casă, iar mulți din satele vecine vin și se stabilesc cu traiul la noi. Deci, trebuie să creăm condiții bune pentru locuitori”, a subliniat Igor Godea.
Tot el a mai spus că, al ora actuală, în Bahmut există foarte puține case, unde nu locuiește nimeni. Iar de apă potabilă de calitate e nevoie.
”Îmi doresc să implementez acest proiect de foarte mult timp. Cu pași mărunți, dar siguri, sunt convins că vom reuși să-l ducem până la capăt”, a accentuat, al final, Igor Godea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *