Cu ușile larg deschise. Au venit, au văzut, s-au informat

Imagine simbol: Anofm.md

Imagine simbol: Anofm.md

Ziua de 19 februarie a fost deosebită pentru Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM) din Călărași și, din acest motiv, ușile instituției au fost larg deschise pentru toți doritorii.
De notat că anume pe 19 februarie, a fost creat Serviciul Public de Ocupare din Republica Moldova, care a împlinit, iată, 27 de ani.
Zeci de persoane au venit la AOFM, au văzut condițiile d emuncă ale angajaților, au participat la un şir de activităţi informative. Lor le-au fost prezentate serviciile oferite și, în mod special, tinerilor. Li s-a vorbit despre posibilităţile reale de angajare în câmpul muncii.
”Evenimentele organizat,e pentru a marca activitatea agenţiei călărăşene, au debutat cu o activitate de recrutare, unde angajatorii şi-au dat întâlnire cu un grup de absolvenţi la meseria de vânzători de la Şcoala Profesională din Călăraşi”, a menționat Doina Harea, șefa AOFM Călărași. Potrivit dânsei, angajatorii le-au vorbit celor intersați despre condiţiile de muncă, despre atitudinea unui viitor angajat, ca, la final, să fie făcut și un schimb de contacte.
În aceeași zi, au avut loc și seminare de informare despre serviciile oferite de AOFM şi măsurile de ocupare a forţei de muncă, dar și despre piaţa muncii şi competenţele solicitate de către angajatori.
Ziua uşilor deschise s-a încheiat cu o activitate de ghidare în carieră, orientare profesională pentru tineri, inclusiv pentru elevii de la instituţiile de învăţământ din teritoriu.
Cei prezenţi au fost instruiţi cum să întocmească corect un CV sau cum să se prezinte la un interviu de angajare.
”Cu toţii au plecat acasă cu pliante, cu diverse materiale informative. Ei ne-au asigurat că ne vor mai trece pragul”, a făcut o remarcă Doina Chicu, după care a precizat: ”Activităţile agenţiei noastre continuă, mai ales că informarea cetăţenilor despre oportunităţile oferite de agenţie este pentru noi o prioritate”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *