Călărași – primul raion din Republica Moldova care deține majoritate pentru Unire

Foto: Mariana Iurcu

Călărași este primul raion din Republica Moldova care deține majoritate pentru Unire. 16 localități, din toate 28, inclusiv orașul Călărași, dar și consiliul raional au semnat Declarația simbolică de Unire.
Ultima localitate care a semnat Declarația de Unire este Răciula. aceasta a fost semnată chiar astăzi, pe 27 martie, când se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
Pe 24 martie a semnat și comuna Tuzara, care a primit Steagul Unirii, după ce a semnat Declarația. Tricolorul sub care au cerut UNIREA în Piața Marii Adunări Naționale a fost preluat de către consilierul local Tuzura, Nina Mândrescu.
Tot pe 24 martie, vicepreședintele Blocului Unității Naționale, Oleg Chicu, alături de membrii organizației unioniste, Vasile Mizin și Veaceslav Arapan au înmânat Steagul Unirii consiliului raional Călărași. Tricolorul a fost preluat de către vicepreședintele consiliului raional, Călărași, Zinaida Tulbu și consilierul Iacob Mândrescu.
Evenimentul a avut loc în incinta Muzeului de Istorie și Etnografie din orașul Călărași, în cadrul căruia are loc o expoziție dedicată Centenarului Unirii.
Celelalte localități care au semnat Declarația simbolică de Unire sunt: Săseni, Nișcani, Meleșeni, orașul Călărași, Păulești, Peticeni, Horodiște, Pitușca, Dereneu, Buda, Vălcineț, Sipoteni, Bravicea, Sadova dar și Consiliul raional Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *