O nouă campanie. ”Sipoteneni cu care ne mândrim”

Sunt mulți și buni cei care duc faima satului natal, Sipoteni, departe în lume. De ce să nu-i cunoască oamenii? De ce să nu fie menționați și remarcați?
Anume din aceste considerente Primăria, împreună cu grupul de inițiativă din cadrul proiectului ”Migrație și dezvoltare locală”, a inițiat campania ”Sipoteneni cu care ne mândrim”.
”Ne-am propus, în acest an, acțiuni de promovare a imaginii localității noastre, iar imaginea localității o fac, în mod special, oamenii care s-au născut aici, care au crescut aici. Unii dintre ei au plecat în lumea mare, alții au rămas”, a explicat Sergiu Lazarchevici, viceprimarul de Sipoteni.
Potrivit dânsului, satul Sipoteni este baștina mai multor oameni remarcabili, care s-au distins prin succese și realizări în diferite domenii, au sfințit locul unde se află și reprezintă o mîndrie pentru localitate.
”Dorim să le arătăm aprecierea noastră, să-i oferim drept exemple de urmat pentru alți sipoteneni”, a mai spus Sergiu Lazarchevici.
Lista sipotenenilor remarcabili a început cu Ruslan Vdovicenco, stabilit în SUA de mai bine de zece ani. Acolo și-a dezvoltat o companie în domeniul construcțiilor. Distanța, însă, nu l-a împiedicat să contribuie la realizarea diverselor proiecte în localitatea sa de baștină.
Apropo, dânsul este și președintele Asociației moldovenilor din California.
Printre nume sonore se regăsesc și: Andrei Coțofană, interpret de muzică populară, Diana Dragancea, doctor în chimie, conferențiar cercetător al catedrei Fizică și Chimie a Universității Academiei de Știinte din Moldova, Alexei Rața, sipotenean stabilit în Franța, care a creat posibilități de angajare în câmpul muncii pentru zeci de consăteni de-ai săi.
”Avem deja o listă de circa 25 de persoane, despre care considerăm ca trebuie să știe lumea”,  aprecizat viceprimarul, după care a accentuat: ”Dacă localnicii au și alte propuneri, le vom accepta cu drag”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *