Modul sănătos de viață: în teorie, și în practică

La Biblioteca publică raională ”Grigore Vieru” din Călărași se vorbește tot mai insistent despre  modul sănătos de viață. În curând, de la teorie se va trece la practică.

În acest sens, de bun augur și ajutor este  proiectul ”Laboratorul pentru un stil sănătos de viață”. Copiii, adolescenții, dar și adulții vin aici în fiecare zi de marți, pentru a afla lucruri noi în ceea ce privește sănătatea și modul sănătos de viață.
”De fiecare dată, invităm specialiști din diferite domenii, care le vorbesc celor prezenți despre tot ceea ce înseamnă sănătate: și despre alimentarea corectă, și despre igienă, și chiar despre educația sexuală”, a explicat  Galina Agafița, directoarea bibliotecii. Dânsa a subliniat, totodată, că în aceast proiect Biblioteca publică raională ”Grigore Vieru” și-a făcut cei mai buni parteneri.
Este vorba de Direcția Cultură și Turism, de Centrul de Sănătate Călăraşi, de Centrul Prietenos Tinerilor ”Vita Longa”, de Centrul de Sănătate Publică, de Consiliul Orășenesc al Tinerilor. Alături le este și volunatara de la Corpul Păcii, Sarah Haas. În aceste activități le este aproape și un centru privat de sănătate şi frumuseţe din oraș.
Cu o astfel de susținere, și lecțiile sunt mai consistente, și dorința tineirlor de a ajunge la bibliotecă e mai mare. În curând, aici va fi deschisă și o mini-sală de sport.
Din banii bibliotecii a fost achiziționat deja un aparat de sport multifuncțional, o bicicletă de sport, o bandă de alergat, mingi și covorașe.
”Ne dorim nu doar să vorbim despre sănătate, dar și să facem ceea ce ne stă în puteri ca s-o păstrăm. De aceea am și decis să amenajăm această sală – ca să avem un serviciu bun, care să atragă nu doar adulții, dar și adolescenții”, a subliniat Galina Agafița.
Dânsa a accentuat că era nevoie de o schimbare în bibliotecă, pentru ca să vină cât mai mulți utilizatori. ”Și copiii, și părinții lor sunt interesați de acest proiect. Sunt sigură că vom avea rezultate frumoase”, a făcut o remarca directoarea.
Proiectul ”Laboratorul pentru un stil sănătos de viață” estesusținut de Programul Novateca şi Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *