Din casă în casă. Despre foc și reguli ce trebuie respectate

Au mers din casă în casă pentru a vorbi despre regulile de apărare împotriva incendiilor. Chiar dacă numărul incendiilor în raionul Călărași a scozut, pompierii continuă să meargă prin sate, pe la casele oamenilor, ca să le vorbească despre pericolul focului, despre cum să prevină un eventual incendiu.

La început de februarie, au ajuns la Dereneu, apoi la Rădeni. În vizor au fost persoanele defavorizate, bătrânii și persoanele țintuite la pat. ”Listele celor care urmează să fie vizitați sunt întocmite în colaborare cu primrăiile locale”, a precizat Sergiu Balinschi, specialist apărare împotriva incendiilor în cadrul Secției Situații Excepționale Călărași.
Pompierii le-au vorbit lucruri pe care, de fapt, cetățenii ar trebui deja să le cunoască. ”I-am atenționat, în mod special, cum și unde să păstreze cutiile cu chibrituri, ca să nu ajungă al ele copiii. Le-am vorbit despre modul de utilizare a reșourilor electrice, despre obligativitatea plăcii din metal din fața sobei. Le-am amintit și despre alte reguli și riscuri care pot apărea în caz de ignorare sau necunoaștere a regulilor împotriva incendiilor”, a explicat Sergiu Balinschi.
Toți cei vizitați de pompieri în aceste zile și-au pus și semnătura în registrul instruirilor. Majoritatea dintre ai au spus că știu despre regulile de apărare împotriva incendiilor.
Cu toate acestea, Sergiu Balinschi a afirmat că au fost depistate anumite încălcări, minuscule la prima vedere, dar care, în caz de neatenție, pot avea consecințe grave.  ”Am dat și de personae care fumau în casă, și de sobe care nu au fost pregătite pentru sezonul de încălzire. Unele nu au fost cutățite, altele aveau fisuri sau lipsea plăcuța de metal de la gura sobei”, a precizat dânsul.
Urmează ca persoanele atenționate să înlăture neregulile, iar reprezentanții pirmăriei să aibă grijă să-i verifice dacă s-au conformat indicațiilor pompierilor.
Potrivit lui Segiu Balinschi, astfel de vizite și instruiri sunt foarte utile, căci, datorită lor, numărul de incendii la Călărași a scăzut.
În 2017, au fost înregistrate 40 de incendii în sectorul locativ. De la începutul anului 2018 – doar trei, cu unul mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.




📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *