De trei ori mai mulți șomeri decât locuri vacante. Acestea-s datele oficiale

Imagine simbol: Anofm.md

Imagine simbol: Anofm.md

Agențiile pentru Ocuparea Foreți de Muncă (AOFM) din regiune au înregistrate, la ora actuală, 636 locuri de muncă vacante. Și asta, la 1865 de șomeri cu acte în regulă.

Cele mai multe oferte sunt înregistrate la Ungheni – 290 de locuri de muncă, după care urmează Călărașiul cu 221 și Nisporeniul cu 125 de locuri de muncă vacante.
Potrivit Elenei Ermurachi, specialist la AOFM Ungheni, la mare căutare în prezent sunt cusătorii în industria ușoară. În acest sens, există 100 de locuri vacante. Urmează muncitorii auxiliari – sunt 53 de locuri vacante. Mai sunt înregistrate 20 de locuri vacante pentru montatori la calea ferată, 16 pentru șefi de echipă specializată, 10 – de agenți de asigurare, 8 bucătari, 7 chelneri, 6 îngrijitori încăperi de producție și de serviciu. Se mai caută câte cinci conducători auto și confecționeri articole din piele, patru controlori de calitate, contabili-șefi, curățitor canale și tunele de canalizare, frizeri, lăcătuși auto, maiștri de sector, șefi de grupă sau șoferi de autobus.
Nu lipsesc din ofertă nici posturile de secretar, merceolog, operatori, dădacă, casier, cadre didactice, administrator, tehnicieni.
La AOFM Ungheni sunt înregistrați, la ora actual, 1290 de șomeri.
Doina Harea, șefa Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași, a menționat că aici sunt la căutare operatorii la bandă rulantă și viticultori. Sunt câte zece posturi vacante pentru ambele posturi. Urmează câte 9 oferte pentru muncitori rutieri și spălători de vehicule. Se mai caută 8 casieri și câte 7 inspectori de poliție, specialiști în administrația public, vânzători. Mai e nevoie de câte 6 muncitori auxiliari, conducători auto, îngrijitori de încăperi. Sunt înregistrate câte câte cinci locuri vacante de frizeri, lăcătuși auto, chelenri, bucătari, montori, tractoriști, muncitori în agricultură. E nevoie și de patru poștași, de patru educatori în grădinițe, de câte trei hamali, asistenți judiciari, ofițeri de urmărire penală.
Nu lipsesc din ofertă nici posturile de administrator, agronom, asistent medical, brutar, contabil, croitor, economist, lăcătuș, muzeograf, paznici, profesori, sudori… ”Avem locuri vacante pentru toate categoriile de persoane, cu studii superioare sau secundare. Doritori, însă, mai puțini avem”, a concluzionat Doina Harea.
La AOFM Călărași sunt înregistrați 225 șomeri.
La Nisporeni, potrivit Nataliei Butnar, specialist superior AOFM, cele mai multe locuri de muncă vacante, 49 la număr, sunt pentru cusătorese, după care urmează zece locuri vacante pentru muncitori necalificați, nouă de vânzător iși șase de brutari.
Se mai caută tehnicieni în domeniul telecomunicațiilor, operatori la calculator, casieri în bancă, hamali, bucătari.
La Agenția pentru Ocuparea Foreție de Muncă din Nisporeni sunt înregistrați 350 de șomeri.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *