Sculpturi dedicate Marii Uniri

Centenarul Marii Uniri va fi marcat la Ungheni printr-o nouă ediție a Taberei de sculptură.

Autoritățile au decis: și în 2018 la Ungheni va fi organizată o Tabără de sculptură. De data aceasta, va fi dedicată aniversării de 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
Ideea îi aparține primarului Alexandru Ambros. ”M-am gândit că așa e frumos și e logic: să organizăm un astfel de eveniment”, a declarat dânsul pentru ”Expresul”.
Potrivit edilului, va fi, în mod special, ”o tabără de sculptură moldo-română”, fiind invitați  sculptori din orașele din România, înfrățite cu Ungheniul. Este vorba și de Reghin, și de Iași, și de Cluj-Napoca, și de Dorohoi.
”Sigur că vor fi bineveniți și sculptori din alte părți, din alte țări. Ne dorim o activitate comună, din care să rezulte 12-15 noi sculpturi”, a specificat Alexandru Ambros.
Dânsul a mai spus că mizează mult pe susținerea municipiului Iași, situat la doar 16 kilometri de Ungheni.
Deocamdată, nu s-a discutat cu autoritățile ieșene la acest subiect, dar primarul de Ungheni este încrezător că propunerea unghenenilor va fi auzită la Iași.
Sculpturile vor fi realizate, ca și în 2017, din piatră adusă de la Duruitoarea Veche, raionul Râșcani. E o piatră foarte tare, aproape ca granitul, spun sculptorii. E rezistentă și sculpturile realizate din ea arată foarte frumos.
Se știe și unde vor fi amplasate noile sculpturi – în parcul central din Ungheni, reamenajat, la etapa a doua, cu suportul municipiului Cluj-Napoca. ”Avem unde ne extine, iar sculpturile arată extraordinar în acel loc”, a subliniat Alexandru Ambros.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *