Gala tinerelor talente. Premii pentru cei mai buni

În fotografie: ”Bravissimo” pe scena casei de cultură din Leova

În fotografie: ”Bravissimo” pe scena casei de cultură din Leova

Orchestra de instrumente aerofone de la Școala de Muzică din Nisporeni (conducător, Alexandru  Răileanu) și Orchestra de estradă „Bravissimo” de la Școala de Arte din Ungheni (conducător Victor Sârbu) se numără printre laureații Galei tinerelor talente, organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pe 19 ianuarie curent.
Printre laureați este și Tudor Bilețchi, originar din orașul Cornești, raionul Ungheni, elev la canto popular la Centrul de Excelență în Educație Artistică ”Ștefan Neaga” din Chișinău.
”Selecția laureaților a fost efectuată de către două comisii și în strictă conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de stimulare financiară a copiilor talentați din instituțiile de învățământ artistic general și profesional tehnic, aprobat prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 386 din 30.12.2016”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
În total, au beneficiat de premii 46 de elevi și 43 de profesori de la instituțiile de învățământ artistic din Republica Moldova. Aceștia au primit între 1500 și 1800 de lei. Patru grupuri de creație, laureate ale Galei, au primit câte 3000 de lei.
”Ei nu doar reușesc să ne încânte cu măiestria lor, dar și să promoveze imaginea Republicii Moldova peste hotare, motiv pentru care Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îi va susține necondiționat și îi încurajează să persevereze”, a menționat secretarul de stat Andrei Chistol.
Evenimentul s-a desfășurat în incinta Muzeului Național de Artă a Moldovei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *