Expoziția de sculptură, grafică și pictură a maestrului unghenean, Dumitru Verdianu, la Palatul Culturii din Iași

Pe 19 ianuarie, în incinta Muzeului de Artă de la Palatul Culturii din Iași a fost vernisată expoziția de sculptură, grafică și pictură a maestrului Dumitru Verdianu, sculptor celebru, magistru în arte, originar din orașul Ungheni, stabilit cu traiul la Viena.

”La deschidere a fost prezent un numeros public de pe ambele maluri ale Prutului. Au vorbit artiști plastici, critici de artă, muzeografi, evocând creația marelui artist basarabean, precum și semnificația simbolică a evenimentului organizat în anul marcării Centenarului Marii Uniri”, a postat, ulterior, pe pagina sa de facebook, Vasile Iucal, directorul Muzeului de istorie și etnografie din Ungheni, un bun prieten al lui Dumitru Verdianu.
”Sunt impresionat! De unde mai iei puteri să cari aceste obiecte grele de la o expoziție la alta?”, a postat un alt vechi prieten al maestrului, caricaturistul Valeriu Kurtu, și el unghenean, stabilit cu traiul la Berlin.
”E greu, am obosit deja, nu mai am puterea de altă dată, dar, vorba ceea: ai intrat în joc, dansează până la urmă”, a răspuns Dumitru Verdianu.
Nu se lasă. Expoziția de la Iași va dura până pe 11 februarie. În vară, Dumitru Verdianu  va mai organiza o expoziție, dar deja la Cluj-Napoca, sub aceeași egidă a Centenarului Marii Uniri.
De notat că expoziția de la Iași a fost organizată de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Artă, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău.
Dumitru Verdianu s-a născut în 1954, la Ungheni, a studiat la Şcoala de Artă din Ungheni, apoi la Liceul de Artă „Igor Vieru” din Chişinău. Urmează studiile la Academia de Arte Frumoase din St. Petersburg, Rusia, iar masteratul îl face la Academia de Arte Plastice din Viena. În anul 2000, obţine titlul academic „Magister Artium“.
A luat parte la peste 200 de expoziţii naţionale şi internaţionale. Este deţinătorul a numeroase premii şi distincţii acordate de prestigioase instituții de profil din SUA, Franţa, Austria, România și Republica Moldova.



📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *