Bugetarii vor pleca în vacanță în 2018? Află când!


S-ar putea ca în acest an bugetarii să aibă tocmai patru vacanțe. Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei a elaborat un proiect de lege prin care propune ca zilele de 9 martie, 30 aprilie, 24 decembrie și 31 decembrie 2018 să fie considerate zile de odihnă.
Reamintim că 8 martie, când se sărbătorește Ziua internațională a femeilor, este zi liberă iar 9 martie cade într-o zi de vineri. Deaceea s-a considerat că în perioada 8-11 martie moldovenii bugetari ar merita o vacanță de 4 zile. Ziua de 30 aprilie cade într-o zi de luni și luând în considerare că ziua următoare, 1 mai, când se sărbătorește Ziua Muncii, fiind o zi liberă, iarăși bugetarii vor avea o mini vacanță de patru zile în perioada 28 aprilie – 1 mai. 24 decembrie este ajunul Crăciunului pe stil nou și cade tot într-o zi de luni. Deci vacanța ar pica în perioada 22-25 decembrie. Și 31 decembrie este Revelionul, și iarăși e într-o zi de luni. Luând în considerare că 1 ianuarie e zi liberă, atunci vacanța bugetarilor ar fi în perioada 29 decembrie – 1 ianuarie.
Asta ar presupune ca în lunile martie, aprilie, și decembrie, moldovenii să beneficieze de o scurtă vacanță de patru zile
Același proiect de lege prevede ca în zilele de 3 martie, 21 aprilie, 15 decembrie  și 22 decembrie 2018, în toate cazurile fiind zi de sâmbătă, toți funcționarii vor trebui să iasă la muncă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *