Bravicea și cetățenii săi de onoare

Satul Bravicea mai are un cetățean de onoare. Nu este nici primul și nici unicul.  Este vorba de Sergiu Cogâlniceanu, vicedirector general al unei firme de construcții din Chișinău.  Dânsul s-a născut și a crescut la Bravicea, aici a copilărit, aici a învățat.

”Titlul de cetățean de onoare i s-a acordat pentru contribuţie deosebită la dezvoltarea comunităţii”, a declarat primarul localității, Alexei Zatic, după care a venit și cu câteva argumente.
Chiar dacă a plecat de foarte mult timp din sat, Sergiu Cogîlniceanu nu a uitat niciodată de unde a pornit. De-a lungul anilor, a contribuit financiar la reconstrucţia a patru fântâni din Bravicea, a mai multor poduri. S-a implicat și pentru ca satul să aibă apeduct, a contribuit și la renovarea bisericii, a grădiniţei, a monumentului din localitate. A susținut și activitățile culturale care s-au desfășurat la Bravicea.
”Dacă e să vorbim în linii generale, dânsul a contribuit financiar la dezvolatrea localității cu peste 300 mii lei”, a concluzionat primarul.
La rândul său, Sergiu Cogîlniceanu a spus că este mândru de acest titlu, este mândru de oamenii din satul său de baștină, care știu să aprecieze lucrurile bune care se fac, care apreciază și ceea ce face el pentru sat.
Deși este plecat din sat de 40 de ani, dânsul susține că nu a uitat niciodată de baștina sa. Și-a cumpărat chiar și o căsuță la Bravicea, unde și se întoarce de fiecare dată când este nevoie.
”În 40 de minute sunt în sat, revin cam o dată la două săptămâni. Astfel, absolut deloc nu-mi sunt străine problemele cu care se confruntă localitatea”, a subliniat dânsul.
Apropo, satul Bravicea mai are trei cetățeni de onoare. Este vorba de gemenii Vsevolod și Sveatoslav Moscalenco, ambii academicieni, celebri savanți în domeniul fizicii, dar și George Munteanu, profesor universitar, scriitor, critic, istoric literar care a activat toata viața în România. S-a născut însă la Bravicea. Titlul i s-a acordat post-mortem iar numele său îl poartă și biblioteca din localitate.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *