Unii au ales Moldova, alții au ales chiar orașul lor

Șezătoare de idei și concursuri inteligente. De aceasta au avut parte tinerii ungheneni, care au participat marți, 5 decembrie, la un eveniment din cadrul campaniei sociale ”eu aleg Moldova”, organizat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă din Chișinău.

Invitați speciali au fost câțiva semeni de-ai lor, tineri ce au ales să rămână acasă, unde și perseverează. A participat la eveniment Daniela Morari, în prezent secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Republicii Moldova, Ion Hasnaș, antreprenor unghenean, Veronica Gorea, redactor la ziarul ”Expresul”.
Ei le-au povestit celor prezenți despre calea pe care au parcurs-o, dându-le de înțeles că se poate să ai rezultate și aici, acasă. ”Acești tineri au vorbit despre despre activitățile pe care le desfășoară, despre proiectele în care au fost sau sunt implicați. Și-au împărtășit povestea lor, au vorbit despe succese și eșecurile pe care le-au înfruntat”, a menționat și Mariana Țurcan, coordonatoatea campaniei „eu aleg Moldova”.
Celebrul deja Denis Roșca, autorul Cărții de Aur a Basarabiei și Republicii Moldova, prezent și el la eveniment, le-a vorbit elevilor ungheneni despre istoriile de succes ale unor conaționali ai lor, a venit cu exemple concrete despre succesele lor.
Înainte de șezătoarea de idei, zece echipe de liceeni și-au testat cunoștințele despre Republica Moldova, participând la un concurs specific. Cei mai buni s-au dovedit a fi elevii de la Liceul ”Vasile Alecsandri”, urmați de cei Colegiul de Medicină și Liceul ”Alexei Mateevici” satul Pîrlița.
”Participanții au fost foarte activi şi dornici de a învăța mai multe. S-au arătat interesați de  semenii lor, care implementează idei, proiecte inovatoare”, a subliniat, la final, Vera Țurcan, organizatoarea proiectului ”Șezătoarea de idei PARTICIP”, parte componentă a Campaniei „eu aleg Moldova”.
Campania are scopul de a promova coeziunea socială și înțelegerea reciprocă în rândul tinerilor din Moldova prin implicarea lor civică activă. La Ungheni, evenimentul a fost susținut de către Asociația Obștească pentru Copii și Tineret  ”Făclia”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *