La Ungheni – o nouă școală, a tânărului jurnalist

La biblioteca publică raională ”Dimitrie Cantemir”, s-a lansat un nou serviciu: ”Școala tânărului jurnalist!”. Aceasta a fost deschisă în parteneriat cu ziarul regional ”Expresul”.
Astfel, pe 30 noiembrie aceasta s-a lansat oficial. Iar cei 15 tineri, care își doresc să afle ce înseamnă un adevărat jurnalist au venit la bibliotecă să afle câte mai multe detalii despre serviciu nou. Aceștia pe parcurs vor fi îndrumați pe calea jurnalismului de către Natalia Junghietu, redactor-șef la ziarul regional ”Expresul”.
Timp de jumătate de an, tinerii vor învăța cum se scrie un articol de calitate, cum poți fi un adevărat jurnalist, cum poți deosebi o știre falsă de una adevărată, vor fi inițiați și în arta fotografică, vor afla despre manipulare dar și alte subiecte captivante, interesante și utile.
”Desigur, nu va lipsi nici lucrul în teren”, a subliniat Natalia Junghietu. Așa că, tinerii se vor simți adevărați reporteri.
Vor scrie știri, iar cele mai reușite vor fi publicate și în ziar dar și pe site-ul expresul.md și, desigur, pe blogul bibliotecii ”Dimitrie Cantemir”.
La final, toate știrile vor fi adunate și publicate într-o broșură pe care o vor primi fiecare absolvent al Școlii tânărului jurnalist.
”Mi-aș dori să învăț despre cum se face un ziar și cum să fiu un bun jurnalist”, a declarat cea mai mică dintre participanți, Marilena Său. O altă elevă, Claudia Moradini a declarat că vrea să afle cât mai multe lucruri noi și interesante, dar și utile despre jurnalism.
Totodată, în aceeași ordine de idei, Livia Covaliov, susține că un jurnalist ar trebui să fie echidistant, atent la detalii și obiectiv. ”Trăsăturile de caracter ale unui jurnalist sun răbdarea, ingeniozitatea și ochiul critic”, a mai spus și Nicoleta Ganea.
Tinerii jurnaliști vor beneficia și de o excursie în redacția ziarului ”Expresul”, la un post de televiziune și un post de radio național.  La final, absolvenții vor primi și câte o diplomă de absolvire.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *