Își doresc să fie independenți

Incubatorul de Afaceri din Nisporeni vrea să devină independent din punct de vedere financiar. Pentru aceasta e nevoie nu doar de venituri, ci și de… economii.
Recent, pe acoperiș au fost instalate 32 de panouri solare fotovoltaice de producere a energiei electrice. ”Avem energie proprie doar parțial”, a precizat Vitalie Lazăr, directorul Incubatorului. Asta, pentru că cele 32 de panouri nu sunt suficiente pentru a acoperi toată suprafața incubatorului, de 2000 de metri pătrați.
Totuși, e un început. Panourile au fost instalate, grație unui grant de 4000 de dolari, oferit de Corpul Păcii. De notat că valoarea totală a proiectului a fost de 11 mii dolari, astfel că restul banilor a foct contribuția Consiliului raional.
Pe 24 noiembrie, la Incubatorul de Afaceri din Nisporeni s-a desfășurat și un seminar cu tema: ”Sursele regenerabile de energie electrică”.
 ”În cadrul acestui proiect avem ca obiectiv să instruim populația în domeniul resurselor alternative de energie electrică, pentru ca oamenii să cunoască care sunt oportunitățile și posibilitățile de obținere a acestor resurse”, a explicat Vitalie Lazăr.
Apropo, cel care le-a vorbit celor prezenți despre importanța implementării, la nivel local, a practicilor existente în domeniul energieie de alternativă, care a venit cu exemple de soluții și de implementare a surselor regenerabile de energie electrice a fost Sergiu Robu, fost rezident al Incubatorului din Nisporeni, care administrează, în prezent, o afacere în acest domeniu.
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *