Da sau ba? Doina și Ion la Călărași

Vor avea oare călărășenii încă un bust, pe cel al regretaților Doina și Ion Aldea-Teodorovici? Consilierul orășenesc, Veaceslav Arapan, i-a găsit și locul: în fața Școlii de Arte din Călărași.
Se pare, însă, că ideea lui nu l-a entuziasmat pe primarul orașului, Nicolae Melnic. ”Noi nu putem să facem un lucru, pe care cineva l-a visat noaptea”, a spus dânsul în replică.
Totuși, propunerea consilierului Veaceslav Arapan a fost discutată și în comisiile de specialitate, pe 21 noiembrie, și în ședința în plen a Consiliului orășenesc, pe 24 noiembrie.
”Am propus, la ședința Consiliului orășenesc din 24 noiembrie, ca acest proiect, alături de altele, să fie inclus în ordinea de zi, după ce l-am prezentat și am discutat cu colegii din cadrul comisiei de specialitate, pentru probleme funciare, agricultură, industrie, construcții și probleme juridice”, a scris consilierul pe pagina sa de Facebook.
Potrivit lui, acest proiect, ca și celelalte pe care le-a propus, sunt de o importanță majoră pentru locuitorii orașului Călărași.
Primarul Nicolae Melnic, susține, însă, că, dacă se dorește un bust în fața Școlii de Arte din Călărași, cel mai potrivit ar fi cel al lui George Enescu. Explicația e simplă. Numele marelui compozitor îl poartă astăzi instituția respectivă.
În plus, potrivit primarului, există anumite etape, care trebuie respectate. Mai e nevoie și de bani, pe care primăria, la ora actuală, nu-i are. ”Consilierul veaceslav Arapan știe foarte bine acest lucru”, a subliniat dânsul.
Nici șeful Direcției Cultură și Turism din Călărași, Dumitru Trifan, nu s-a arătat foarte entuziasmat de propunerea consilierului, chiar dacă a menționat că orice inițiativă de acest gen este binevenită.
”Eu nu știu cum această idee ar putea fi, la ora actuală, realizată”, a făcut dânsul o remarcă, după care a adăugat: ”Dacă Școala de Arte poartă numele lui George Enescu, logic ar fi că aici să fie edificat bustul acestui compozitor sau măcar să fie instalată o placă comemorativă cu numele lui”.
Referindu-se la bustul martirilor neamului, Doina și Ion Aldea-Teodorovici, oficialul călărășean a spus că și acesta ar putea fi edificat, dar amplasat într-un alt loc. ”Avem și o alee a clasicilor în oraș, și una a domnitorilor”, a subliniat dânsul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *