FOTO / Impresii la cald. Tinerii jurnaliști din Călărași au venit la Ungheni, în redacția EXPRESUL-ui

Redacția ziarului ”Expresul” i-a găzduit pe membrii Clubului tinerilor jurnaliști din Călărași. Ei au venit să se familiarizeze cu munca de zi cu zi a jurnaliștilor de aici.

În momentul în care au ajuns, tocmai lucram la o știre ”fierbinte”. Avusese loc un accident la gara Ungheni, astfel că trebuia să plasăm urgent pe site acea știre, care adunase, ulterior, zeci de mii de vizualizări.
Ei au rămas impresionați de operativitatea jurnaliștilor și au recunoscut acest lucru mai târziu.
Cu ce alte impresii au rămas?
Maria Popa: ”Cu siguranță, ne vom abona la ”Expresul”
Am avut minunata ocazie să vizitez redacția ziarului „Expresul”. Când am intrat în biroul directoarei, am fost impresionați de mulțimea de diplome acordate ziarului și jurnașlițtilor de aici. Doamna Natalia Junghietu ne-a răspuns la toate întrebările noastre.
Apoi, am avut parte de o excursie prin Ungheni. Inițial am vizitat podul Eiffel, am fost uimiți de constructia acestuia. Ne-am primblat prin parcul central, ne-au impresionat informațiile pe care ni le-a spus directoarea ziarului, Lucia Bacalu, despre locurile și monumentele remarcabile din Ungheni.
În tot acest timp, ne-am distrat, am făcut  poze, ne-am simțit bine. Ne-am întors acasă cu impresii frumoase despre orașul Unghenii și redacția ziarului ”Expresul”.
După această vizită, noi, tinerii ne-am zis: cu siguranță ne vom abona la ”Expresul”, mai ales că aici unii dintre noi și-au văzut numele într-un articol despre Clubul de jurnalism din Călărași.
Alexandra Cujbă: ”M-aș întoarce iar și iar”
Prima surpriză am avut-o în momentul în care am pășit pe scările clădirii, unde își are sediul redacția ”Expresul”. Am fost plăcut surprinsă de anturajul simplu, dar, totodată, atât de misterios. Faptul că am cunoscut o întreagă istorie despre evoluția acestui ziar, m-a făcut să înțeleg câtă muncă se depune pentru a relata ceva frumos și veritabil. M-a impresionat mult și cum am fost întâmpinați, și, desigur, excursia de care am avut parte, pentru a cunoaște orașul Ungheni.
Unul dintre cele mai plăcute momente a fost vizita la Podul Eiffel, unde am aflat ceva nou și mi-am făcut noi impresii despre acest oraș minunat. M-aș întoarce aici iar și iar.
Mihaela Aghenie: ”Una dintre lecțiile cele mai importante”
Organizatorii Clubului de jurnalism au considerat ca orele între patru pereți nu vor fi îndeajuns pentru a inspira tinerii să scrie articole de calitate. Așa că am mers în vizită la redacția ”Expresul”. Aici am aflat răspuns la întrebările: De unde apar știrile? Cine redactează articolele? Cât de greu e să scrii un articol? Dar și la altele.
Am avut parte de o primire prietenoasă, am avut ocazia să răsfoim primul ziar, care a apărut cu zece ani în urmă, dar și să asistăm la ”nașterea” unui articol.
Am avut parte și de un mini-tur al orașului Ungheni.
Această vizită a fost, cred eu, una dintre lecțiile cele mai importante în cadrul acestui Club, fiindcă am putut vedea cu ochii proprii cum lucrează jurnaliștii.
Mă bucur că am avut parte de această experiență, pentru că am văzut câtă muncă stă în spatele unui articol și mă număr printre puținii care au habar de acest lucru.
Vizita respectivă nu doar m-a inspirit, dar mi-a dat și un motiv în plus să zic ”Da!” profesiei de jurnalist.
Maria Jornea-Zaharia: ”Am observat că reporterii lucrează operativ”
Sinceră să fiu, cea mai rea parte a zilei a fost drumul spre Ungheni. Am mers ceva mai mult de o oră şi a fost obositor. Prin Ungheni ne-am rătăcit puţin (şi am fost miraţi de faptul că locuitorii oraşului nu-şi cunosc prea bine localitatea), dar destul de repede am ajuns la destinaţie – la sediul redacției “Expresul”.
Chiar pe coridor, am atras atenţia la pozele care înfăţişau istoria vieţii ziarului. Şi încă un detaliu, pe care nu am putut să îl trecem cu vederea – minunata aromă de cocos şi nucuşoare. Mulţumim membrilor redacţiei, care au avut grijă de noi şi ne-au organizat o mică “pauză de cafea”.
Am observat că reporterii lucrează operativ, pentru că, nu cu mult înainte de sosirea noastră, a avut loc un accident în Ungheni şi noi am putut vedea cum o știre despre cele întâmplate a fost postată pe site-ul Expresul.md.
După o mică excursie şi o discuţie despre istoria “Expresului”, am fost invitaţi la o plimbare spre Podul Eiffel, invitaţie pe care am acceptat-o. Podul chiar prezintă o privelişte interesantă, fiind asemănător cu Turnul Eiffel, doar că poziţia îi este orizontală, spre deosebire de cea a fratelui său.
Spre sfârşitul vizitei, ne-am plimbat printr-un parc, unde era o expoziţie de sculpturi. Sculpturi mai neobişnuite, fiecare dintre noi “citind-o” în felul său. Spre exemplu, admirând una din lucrări, am ajuns la un moment dat să ne întrebăm unul pe altul: “Tu ce vezi? Un taur sau un iepure?”.
Concluzionând, vreau să zic că a fost o zi interesantă. Am aflat lucruri noi, am văzut locuri noi şi cred că experienţa aceasta va rămâne în mintea şi în sufletul nostru drept o amintire plăcută.
Andreea Coțofană: ”M-am simțit extraordinar”
M-am simțit foarte bine când am pășit pragul redacției ”Expresul”. Totodată, fiind prima oară în Ungheni, am fost plăcut suprinsă de unele lucruri pe care le-am văzut și le-am aflat, mai ales sculpturile parcului pe care l-am vizitat.
Menționez și faptul că m-am simțit extraordinar alături de doamnele de la redacție, care ne-au însoțit pe tot parcursul vizitei și, desigur, alături de echipa de jurnaliști din redacție.
Cristian Verejan: ”Pentru prima dată am intrat într-o redacție”
Excursia noastră la Ungheni, la redacția ziarului ”Expresul”, a fost interesantă. Pentru prima dată am intrat într-o redacție, în care noutățile și stirile sunt venitul unei persoane. Pe lângă faptul că am văzut o redacție și cum se lucrează în ea, am mai avut posibilitatea de a vedea și orașul Ungheni, care față de Călărași este mult mai mare. Oficial, în 2014, la Călărași erau 10400 de locuitori, iar la Ungheni – 30804. Adică, Ungheniul este de trei ori mai mare decât Călărași.
Este un loc foarte frumos și noi am avut o plăcere enormă de a ne afla și vedea locurile pitorești ale orașului Ungheni.
Cătălina Sili: ”Pentru o clipă, mi-am imaginat ca aș fi la Paris”
Vizita la Ungheni mi-a făcut cu adevărat plăcere. Am văzut cum arată sediul unicului ziar din regiunea noastră, am aflat răspunsuri la multe întrebări, care nu-mi dădeau pace.
Iar cea mai intrigantă parte pentru mine a fost să vad cum arată podul feroviar din Ungheni, construit după proiectul lui Gustave Eiffel. Pentru o clipă, mi-am imaginat ca aș fi la Paris.





📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *