Consilier raional: ”Vă provoc să votați Unirea”

Iurii Cărbune
Iurii Cărbune

Iurii Cărbune
Iurii Cărbune

Iurii Cărbune, consilier raional din Nisopreni, a făcut un apel către deputații din Parlament: ”Vă provoc ca să votați, în anul 2018, Unirea”.  S-a întâmplat la ultima ședință a Consiliului raional din Nisporeni, din 24 noiembrie, cînd dânsul a anunțat că, de acum încolo, va reprezenta în consiliu Partidul Unității Naționale (PUN).
”Foarte mulți se declară, în ultima perioadă, unioniști. Vrem fapte, nu doar vorbe”, a explicat consilierul pentru ”Expresul”, dând de înțeles, totodată, că nu prea crede că actualii deputați ar avea curajul să ia o astfel de decizie importantă, chiar dacă mulți dintre ei se declară pro-români, se declară unioniști.
”Dacă ar exista voință politică, Unirea ar putea fi votată”, a afirmat dânsul, după care a explicat că voturi ar fi suficiente: ”E  necesar ca Partidul Democrat, care are cea mai mare fracțiune în Parlament, să vină cu inițiativa. Va fi susținut, cu siguranță, și de deputații din PL, și de cei din PLDM”.
”Unirea garantează un acces rapid al cetățenilor din Republica Moldova în Uniunea Europeană. Unirea garantează un viitor mai bun tinerilor, pensii mai mari și o viață decentă pentru persoanele în etate. Unirea garantează un mediu de afaceri mult mai atractiv”, a subliniat Iurii Cărbune, apoi a adăugat, referindu-se la deputați: ”Dacă veți face Unirea, îmi voi scoate pălăria eu și  mulți alți în fața dumneavoastră. Îmi voi cere iertare pentru că am crezut că doar imitați Unirea”.
Reamntim că în anul 2018, la 1 decembrie, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.
Iurii Cărbune a ajuns în Consiliul raional pe listele PLDM. Cu jumătate de an în urmă, s-a retras din partidul care l-a propulsat, motivând prin faptul că a așteptat schimbări, care nu s-au mai produs. În plus, susține dânsul, a fost trădat, în mod special, de unii dintre foștii săi colegi de partid. S-a întâmplat în alegerile pentru funcția de primar al orașului Nisporeni, Iurii Cărbune fiind candidatul PLDM în acel scrutin.
”Am vrut să mă las de politică. Timp de jumătate de an am fost consilier independent. Am jurat cu mâna pe Biblie că nu am fost plătit de nici un alt partid ca să părăsesc PLDM.  Am făcut-o din propria convingere. Acum, am aderat la PUN, eu fiind dintotdeauna un unionist convins”, a precizat, la final, Iurii Cărbune.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *