Cele mai active primării din regiune au fost premiate. Cele mai bune practici au fost apreciate
Cele mai bune practici implementate de autoritățile publice locale din Moldova au fost premiate chiar de Sfântul Nicolai, pe 19 decembrie.
Anual, IDIS ”Viitorul” organizează Ceremonia națională de premiere a bunelor practice. Astfel că ceremonia națională de premiere a adunat peste 100 de invitați din întreaga republică, unde reprezentanții autorităților publice locale au avut posibilitatea să discute despre practicile implememntate în localitatea lor, sau să preia cele mai frumoase practici pentru a le implementa la ei în localitate.
Au fost înmânate 22 certificate de participare, 14 mențiuni, zece premii de gradul III, zece premii de gradul II, cinci premii de gradul I și șapte premii speciale pentru cele mai bune practici implementate de administrațiile publice locale în perioada 2015-2016, la patr categorii. În acest an în Programul Bunelor Practici au participat în total 104 bune practici din 64 de autorități publice locale.
Astfel, autoritățile călărășene s-au învrednicit cu trei diplome și trofee.
Primăria Bravicea s-a ales cu premiul întâi pentru editarea ziarului comunitar ”Curierul de Bravicea”, la categoria ”Transparența guvernării locale – premisă pentru creșterea încrederii cetățenilor în administrație”. ”Sunt mulțumit de apreciere. S-a muncit mult pentru a obține rezultate frumoase, care, la rândul lor, au fost apreciate corect”, ne spune după eveniment, Alexei Zatic, primarul de Bravicea. Tot cu diploma de gradul I s-a învrednicit și primăria Sipoteni pentru crearea postului de salvatori și pompieri voluntari în localitate. Aceasta a fost menționată la categoria: Dezvoltare locală prin implicare comunitară. ”Chiar nu ne-am așteptat. Acest trofeu este o motivare de a continua ceea ce am început, este o motivare spre noi realizări. E un semn că am ales calea corectă”, ne-a spus și viceprimarul de Sipoteni, Sergiu Lazarchevici. Tot la această categorie și primăria orașului Călărași a primit diploma de gradul trei, pentru practica ”Îmbunătățirea infrastructurii în oraș prin instalarea indicatoarelor stradale în orașul Călărași”. ”Suntem plini de recunoștință că proiectul nostru a fost menționat ca cea mai bună practică. Trofeul este o motivare spre a implementa și alte proiecte frumoase pentru comunitatea nostră”, a subliniat Cristina Smolenschi, specialist în atragerea investițiilor la primăria orașului Călărași.
Și autoritățile unghenene s-au ales cu diplome.
Astfel că primăria Zagarancea a obținut locul III la categoria ”Servicii publice de calitate în sprijinul cetățenilor”, pentru practica Parcul ”Lumea copiilor” din satul Elizavetovca. Cu mențiuni s-au ales primăria orașului Ungheni pentru practica ”Cheltuim eficient bugetul local în municipiul Ungheni” și primăria Chirileni pentru practica ”Construcția sistemului de canalizare și a stației de epurare”.
Și primăria Ciorești din Nisporeni s-a ales cu un premiu special pentru practica ”Implicare pentru o comunitate sănătoasă” la categoria: Servicii publice de calitate în sprijinul cetățenilor. Câștigătorii s-au ales cu trofee și diplome, iar restul participanților, cu certificate.
Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova este implementat de către IDIS ”Viitorul”, cu suportul financiar al Consiliul Europei. Potrivit Anei-Maria Veverița, coordonatoarea programului respectiv, acesta are scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici printre autorităţile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale.
Lasă un răspuns