Un Club al jurnaliștilor la Călărași

Tinerii călărășeni, cu vârsta cuprinsă între 13 și 19 ani, vor învăța ce înseamnă să fii un bun jurnalist, cum e să informezi oamenii, cum să scrii corect o știre sau un reportaj etc.

Toate acestea se vor întâmpla, datorită deschiderii la Călărași a unui Club al jurnaliștilor, care este un proiect inițiat de către voluntara Corpului Păcii, Shannon Skelly.
”Profesori” le vor vi membrii echipei ”Expresul”.  Totodată, tinerii călărășeni vor efectua o vizită de studii la Ungheni, la redacția ”Expresul”, ca să vadă cu ochii lor cum se naște o știre, cum apare un ziar.
Chiar dacă proiectul se numește ”Împuternicirea fetelor prin jurnalism”, totuși sunt antrenați și băieții. Pe lângă jurnalism, ei se vor familiariza cu unele aspecte ce țin de egalitatea de gen.
Clubul de journalism, conform proiectului, va activa timp de şase săptămâni.
”În această perioadă, tinerii vor lucra în proiecte speciale, vor crea un blog, vor merge în excursii”, a menționat Cristina Smolenschi, coordonatoare de proiect.
După ce tinerii vor fi instruiți, ei vor încerca să aplice în practică cele studiate. Astfel, vor edita  un buletin lunar, în parteneriat cu primăria orașului Călărași, vor menține și vor actualize blogul pe care îl vor crea.
Proiectul ”Împuternicirea fetelor prin jurnalism” este finanțat de Corpul Păcii. Valoarea totală a proiectului este de 13200 lei.
”Acest proiect reflectă și angajamentul primăriei Călărași de a oferi oportunități tinerilor și de a asigura viitorul tinerilor , încurajându-i să se implice activ în soluționarea problemelor din comunitate”, a menționat Shannon Skelly. Or, proiectul respectiv mai are ca obiectiv dezvoltarea abilităților de carieră, încurajarea și implicarea comunității în proiect.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *