”Noi” ai lui Dodon

”O altă grădiniță de copii care a beneficiat de sprijin din partea Fundației de Binefacere ”Din Suflet” este cea din localitatea Petrești, raionul Ungheni. La apelul administrației și al părinților, cu sprijinul Fundației de binefacere a Primei Doamne Galina Dodon, la grădiniță a fost amenajat un teren de joacă nou, unde copiii se pot juca în aer liber”, anunță, pe pagina sa de facebook, șeful statului, Igor Dodon.
Foarte bine și frumos. Dă Doamne să beneficieze de suportul fundației respective toate grădinițele din Republica Moldova. Unde mai pui că un petreștean pornit rău de tot împotriva lui Dodon a declarat senin, în cazul acesta: ”Scopul scuză mijloacele”. Mai trebuia să adauge: ”Banii nu au miros”.
Oricum, grădinița din Petrești s-a ales cu un teren de joacă nou-nouț, unde copiii se vor simți foarte bine. Iar pe ei nu-i interesează ce nene sau tanti l-au amenajat, ei nu pot fi, deocamdată, corupți. Pot fi, însă, corupți părinții lor, care, la următoarele alegerei, vor alerga să voteze pentru marele binefăcător, fără să-și pună barem întrebarea de unde acest binefăcător are atâția bani și de ce, ori de câte ori este întrebat despre bani, el se face că plouă.
Credeți cumva că chiar Galina Dodon se ocupă de colectarea banilor, de organizare și management? Pe naiba. Ați văzut-o cumva vreodată să scoată măcar un cuvânt?
Este adevărat, a încercat, dar nu prea i-a ieșit.
Cam de ce să se streseze în fața oamenilor, a camerelor de luat vederi, dacă are un așa bărbat?
Pentru ei – soții Dodon, se pare că nu există legi: scrise și nescrise.
Dacă tot cică prima doamnă cu fundația sa face asemenea cadouri unei grădinițe, de ce nu vine ea, prima doamnă, să le ofere, să se fotografieze cu copiii, să zâmbească, chiar dacă nu-i a zâmbi în acel moment?
Are de făcut murături? Are de crescut copii? Are gospodărie? Foarte bine. La ce-i mai trebuie fundație? Ca să prostească poporul? Sau că așa i-a spus bărbatul. Iar femeia, așa cum se obișnuiește pe la noi și cum zice preotul, trebuie să asculte de bărbat.
Da bărbatul, care este, întâmplător, și șeful statului, nu are altceva de făcut decât să meargă pe la grădinițe și să ofere cadouri cică din partea nevestei sale?
Oare de un astfel de președinte avem nevoie? Nu prea l-am auzit în campania electorală să spună că va îndeplini și obligațiile soției sale. Dacă doamna Galina Dodon nu e în stare și nu are timp pentru Fundație, nu-i bai. Margareta Timofti, de exemplu, nu a avut nici un  fel de fundație, dar a fost cea mai apreciată și cea mai respetată primă doamnă a Republicii Moldova. Pentru că era inteligentă, pentru că știa cum să se comporte, pentru că un simplu cuvânt al ei însemna mult mai mult decât toate binefacerile Galinei Dodon.
”Suntem bucuroși să putem oferi copiilor aceste daruri și vom depune efort și în continuare pentru ca picii din toate localitățile țării să se bucure de condiții mai bune pentru educație și dezvoltare”, a mai scris Igor Dodon. Cine noi? Familia Dodon? Președinția? Fundația?
Mai sunt trei ani și, cine știe, poate vom înțelege, într-un final cine și ce este, ce înseamnă acest noi al lui Dodon.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

  • Hai ca de cadouri ,acte de caritate sunt in stare sa facasi cetatenii de rind ,dar murmolaii estea importanti ,sa-si asume alte chestii pentru cetateni ,locuri de munca bine platite ,drumuri ,medicina ,si multe altele ,ati saturat pina in git pe toti cu chestiute de acestea de doi bani ,”ili vam slabo Igori Nicolaevici „?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *