Mai mult sport la Horodiște, mai multă sănătate

La Horodiște, între primărie și gimnaziu, a apărut o frumusețe de stadion. Este vorba de un mini-teren de fotbal cu înveliș artificial, care a fost construit grație Proiectului ”Sportul pentru toți”, implementat de organizația neguvernamentală din Horodiște ”Codreanca” și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei.

Potrivit primarului Petru Ceban, valoarea totală a proiectului este de circa 305 mii lei, dintre care 170 mii lei au venit prin Fondul de Investiții Sociale din Moldova, 60 mii a fost contribuția Consiliului raional Călărași și 75500 lei – contribuția primăriei Horodiște.
Învelișul artificial a fost donat de către Federația Moldovenească de Fotbal prin programul ”Toți împreună”.
Terenul are o suprafață de 600 metri pătrați. Potrivit primarului, acesta va fi accesibil pentru toți copiii care învață în gimnaziul din localitate, dar și pentru ceilalți localnici, care vor să aibă și să promoveze un mod sănătos de viață.
”Cred și sper că acest teren va fi păstrat, că va avea un impact pozitiv, în mod special, asupra copiilor și tinerilor din localitate, ca ei să ducă o viață fără vicii, să se ocupe mereu cu sportul, care este chezășia sănătății noastre”, a subliniat primarul Petru Ceban.
Pe 27 octombrie, într-o atmosferă de sărbătoare, terenul sportiv a fost inaugurat, la eveniment fiind prezenți numeroși oaspeți, dar și locuitori ai satului Horodiște.
Printre cei prezenți s-a numărat și Tomasz Morgonski, reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, și Mircea Cojocari, șeful Departamentului protocol administrativ din cadrul Federației Moldovenești de Fotbal, dar și alţi oficiali. Cu toții au asistat și la câteva meciuri de fotbal între echipele de copii din sat.
De notat că acesta este al doilea teren sportiv, construit la Horodiște. Primul se află pe teritoriul gimnaziului din localitate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *