Igor Dodon la Ungheni. În mare taină

”Spuma societății arde azi combustibil la Ungheni. Interesant, cu ce ocazie?!”, se întreba, în zi de joi, pe 16 noiembrie, un unghenean, Igor Diaconescu.
Întrebarea sa nu era deloc retorică.
Imediat am aflat răspunsul: șeful statului, Iogor Dodon, efectuează o vizită de lucru la Ungheni.
Cu această ocazie, transportul a fost deviat pe alte străzi, ca să-i ofere undă verde înaltului oficial.
”Spumantul respectiv, în campania electorală, striga în gura mare că el va renunța la escortă cu girofare. Și acum ce? Jumătate de Ungheni a fost închis”, a mai notat Igor Diaconescu.
Am încercat să aflăm detalii despre vizita cu pricina și am apelat la prima sursă, adică la pagina de facebook a lui Igor Dodon.
Deci, de la Igor Dodon citire
”Agenda mea de lucru la Ungheni a inclus o vizită la Zona Economică Liberă… ZEL „Ungheni-Business” are o amplasare geografică favorabilă, fiind situată în partea centrală de vest a Republicii Moldova, la intersecția celor mai importante căi rutiere, care ne leagă de România, CSI şi ţările europene. Obiectivele strategice ale administrației sunt: atragerea investițiilor autohtone şi străine; crearea condițiilor favorabile pentru rezidenți; dezvoltarea strategică a zonei; aplicarea experienței avansate în domeniul managementului ș.a.
Consider că dezvoltarea zonelor economice libere este un obiectiv major, care necesită valorificare maximă în vederea atragerii investitorilor, dinamizării economiei și complexului industrial, precum și creării noilor locuri de muncă”.
Tot aici, dăm și de un comentariu al administratoarei Zonei Economice Libere din Ungheni, Natalia Iepuraș: ”A fost o onoare să-l avem în vizită pe Domnul Președinte Igor Dodon!”.
”Face o „vizita” la Lear Corporation. Trebuie să pună bifa în lista lui că a fost și pe aici”, a fost comentariul unei alte unghenence, Mihaela Cerempei.
Igor Dodon a mai vizitat o întreprindere de producere a pâinii, a mers la Petrești, un sat unde în alegerile prezidențiale dânsul a obținut un scor de mai mare dragul.
A venit la grădinița din sat, ca sol al soției sale, pe care nu ezită să o tot numească mereu ”prima doamnă”. Aici a fost amenajat un teren de joacă pentru copii, la inițiativa și solicitarea unor părinți. Așa a menționat Igor Dodon. Asta a confirmat și directoarea grădiniței, Livia Bernic.
Peste tot, Igor Dodon a fost însoțit de deputatul socialist Ghenadi Mitriuc.
Autoritățile publice locale au fost neglijate în totalitate. ”Am aflat întâmplător despre această vizită a lui Igor Dodon la noi în teritoriu”, a declarat președinta raionului, Ludmila Guzun, după care a subliniat: ”Nu mi se pare normală o asemenea abordare din partea șefului statului”.
”Nu m-a anunțat nimeni. Dar noi suntem deprinși cu un asemenea comportament de pe timpul lui Voronin”, a spus și primarul de Ungheni, Alexandru Ambros.
Nici primarul de Petrești, Serghei Gorea, nu a fost anunțat oficial.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Să mai organizeze vre-un referendum pe banii noştri,atunci vom conştientiza cu toţii ce prezintă această persoană şi ea va fi nevoită săiasă pe furiş şi din casă.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *