Cu gândul la Parlament, cu fapta – la Nisporeni

În fotografie: Primarul de Nisporeni, Grigorii Robu

În fotografie: Primarul de Nisporeni, Grigorii Robu

Primarul de Nisporeni vrea să ajungă deputat în Parlament. Dar cu o singură condiție: să-și încheie cu suces actualul mandat de primar, să mai obțină unul și apoi să încerce să ajungă și în Parlament.
”Dacă o să închei mandatul cu succes sau voi mai avea un alt mandat de primar și voi avea niște realizări în spate, eu voi ieși cu ușurință în fața oamenilor să le cer susținerea sau votul pentru a candida la funcția de deputat, probabil”, a declarat dânsul într-un interviu pentru site-ul provincial.md, după care a accentuat: ”Eu iubesc orașul Nisporeni și voi rămâne în calitate de primar al orașului până la sfârșitul mandatului, pentru a face cât mai multe lucruri frumoase și bune pentru oraș, după care, dacă vor fi propuneri și lumea mă va susține în creșterea mea ulterioară, nu exclud, voi examina și o asemenea variantă”.
Grigore Robu a fost ales primar de Nisporeni la vârsta de 27 de ani, după ce a lucrat o perioadă ca jurist în Primăria municipiului Chișinău.
Referindu-se la vârsta sa, dânsul a remarcat că doar îl ajută, căci are entuziasm și dorință de a învăța și a cunoaște, ceea ce este foarte important. În plus, funcția pe care o deține l-a făcut să se maturizeze mult mai repede, să învețe multe lucruri noi, să capete experiență.
”Eu cred că vârsta în politică este ca și vârsta în viață, depinde de atitudine. Poți să ai 60 de ani, dar să gândești și să acționezi ca un copil, dar poți avea 20 de ani și să îți asumi unele responsabilități pe care alții nu și le asumă nici la 40 – 50 de ani”, a explicat primarul.
Referind-se la realizările pe care le-a obținut în prima jumătate de mandate, Grigore Robu a dat de înțeles că este satisfăcut.
”Am dorit să continui proiectul apeductului, un proiect strategic pentru oraș, și am făcut tot ce mi-a stat în puteri. Astfel, astăzi avem unul dintre cele mai performante sisteme de apeduct din Republica Moldova. La fel e și cu problema canalizării. În prezent, se lucrează la documentația de proiect pentru etapa a doua. Al treilea proiect este iluminatul public – în cel mai scurt timp trebuie să-l dăm în exploatare”, a specificat dânsul.
Pentru anul 2018 dânsul își propune noi proiecte, pe care le-a numit ”foarte ambițioase”. Este vorba de reabilitarea drumurilor, continuarea proiectului de construcție a sistemului de canalizare, a stadionului, despre care, așa cum susține primarul de Nisporeni, se vorbește în toată țara. În vizor e și amenajarea parcului, pentru care se elaborează, la ora actuală, proiectul tehnic.
”Mă gândesc să pun accentul foarte serios și pe viața mea personal”, a mai spus Grigore Robu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *