În ajutor persoanelor cu diabet zaharat

Lucrătorii sociali din Călărași au fost instruiți în domeniul profilaxiei diabetului zaharat. Timp de două zile, pe 3 și 4 noiembrie, ei și-au consolidat cunoștințele privind responsabilitățile lucrătorului social în raport cu beneficiarul care suferă de diabet zaharat.
”Persoanele cu diabet zaharat trebuie să trăiască în siguranță, trebuie să primească un tratament demn, indiferent de vârstă, sex sau apartenență etnică”, a menționat Alexandra Balan, şefa Serviciului îngrijirii sociale la domiciliu din cadrul Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Călărași.
Tocmai din acest considerent dânsa le-a vorbit celor prezenți despre responsabilităţile lucrătorului social în raport cu beneficiarul, dar și despre etica profesională a lucrătorului social. Prezentă la eveniment a fost și Maria Munteanu, lector la Universitatea de Medicină ”Nicolae Testimeţeanu” din Chișinău, care a venit cu informații utile despre rolul comunicării în practica lucrătorilor sociali.
Și, pentru a cunoaște mai bine în ce constă această maladie, Viorica Corjan, medic endocrinolog la Spitalul raional, ea și preşedinta Asociaţiei Obşteşti a Diabeticilor din Călărași, le-a vorbit celor prezenți despre diabetul zaharat ca un mod deosebit de viaţă, despre tratamentul și îngrijirea pacienţilor cu diabet zaharat în condiţii de domiciliu, dar și ce rol ar putea să-l aibă în acest sens lucrătorul social.
De asemenea a avut loc și un atelier de lucru, astfel că participanții la eveniment au putut face un schimb de opinii, informații și experiențe cu privire la îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat la domiciliu, în mod special a celor vârstnice.
Instruirea a avut loc în cadrul proiectului „Prevenirea şi tratamentul diabetului zaharat în Moldova”, implementat de AO HOMECARE, în parteneriat cu ”Caritas” din  Republica Cehă, prin intermediul Progamului de Cooperare şi Dezvoltare Internaţională, cu suportul financiar al Agenţiei de Dezvoltare din Republica Cehă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *