Vor un parc ca la oraș. În 2018 va fi!

Oamenii din Ciorești au decis. Vor ca, în 2018, în centrul satului, chiar lângă primărie, să înceapă construcția unui parc de odihnă și agrement. Tot aici să fie construit și un teren de volei, unul de mini-forbal, un teren de joacă pentru copii, un teren de sport pentru maturi, tribune, un vestiar pentru sportivi.

Parcul să fie ca la oraș, cu alei și bănci, cu iluminare nosturnă și coșuri de gunoi.
Ca să-și îndeplinească visul, autoritățile publice locale au făcut un apel către diasporă, dar și către de-acasă, să contribuie cu ce pot.
”Dacă ne vom pune un scop și ne vom uni forțele, sunt sigur că vom reuși”, a accentuat primarul de Ciorești, Valeriu Guțu.
Potrivit dânsului, bugetul necesar pentru realizarea proiectului respective este de 1 milion 500 mii de lei. Deja au fost identificate importante surse de finanțare. Astfel, din bugetul local vor fi alocați peste 800 mii de lei, iar comuna Tunari din județul Ilfov, România, cu care Cioreștiul este înfrățit, a oferit 500 de mii de lei. Mai sunt necesari 200 de mii de lei.
”Toată săptămâna muncim, iar duminica vrem să ne odihnim, dar nu avem unde. Parcul ar fi de mare folos. Avem nevoie cu toții de el, de la mic la mare”, a făcut o remarcă un localnic, Vasile Spânu.
”Vreau să fie un teren de fotbal în sat, unul de volei. Vreau să facem sport, nu să stăm acasă, în fața calculatoarelor sau cu telefoanele mobile în mână”, a adăugat  și Radu Grinco, elev la gimnaziul din sat.
Reamintim că despre construcția unui parc de odihnă și agreement la Ciorești s-a discutat în vară, la ședința Asociației Obștești ”Ciorești, baștina mea”, eveniment organizat în cadrul Zilei Diasporei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *