Noutățile din Nișcani. Bine pentru oameni, bine pentru autorități

La Nișcani se editează o publicație periodică. Este vorba, de fapt, despre un buletin al primăriei, întitulat ”Noutăți din Nișcani”.
Potrivit primarului Petru Sorici, acesta este editat o dată la trei luni și, în scut timp, se va împlini exact un an de la apariția primului număr al buletinului respectiv.
Publicația este tipărită într-un număr de 400 exemplare de către Institutul Național Democrat. ”Este un responsabil din cadrul acestei organizații, care, de fiecare dată când este nevoie, vine să colecteze informația necesară”, povestește primarul. Buletinul conține, în special, informații privind deciziile Consiliului local Nișcani.
Am ținut în mână și noi ultima ediție a buletinului ”Noutăți din Nișcani”, editat în luna august. Locuitorii Nișcaniului au aflat informații mai detaliate privind Regulamentul cu privire la contribuția cetățeanului la construcția rețelei de alimentare cu apă a localității. Apropo, această contribuție va fi de 2100 lei. Tot de aici sătenii au aflat și care va fi costul apei pe care o vor consuma – 16,5 lei pentru un metru cub.
Pentru sătenii a fost publicată și o altă informație utilă, întitulată ”Un sat curat este prioritatea noastră”. Astfel, oamenii au putut să se informeze despre noul serviciu creat de autoritățile publice locale: colectarea deșeurilor menajere.
”Este un buletin util. De aici se informează nu numai oamenii din sat, dar și cei plecați peste hotare”, a făcut o precizare primarul.
În fiecare ediție a buletinului respectiv există un loc special, în care fiecare cetățean poate să-și scrie opinia referitor la orice acțiune a primarului, a consiliului sau chiar a oamenilor din sat și, după ce-l decupează, îl transmit primăriei.
De menționat că aceste buletine informative sunt distribuite de însuși primarul Petru Sorici, care este ajutat de membrii unui grup de inițiativă.
”Mergem din poartă în poartă, distribuim buletinul, precum și un formular pe care solicităm să-l completeze fiecare. Astfel putem să aflăm care sunt problemele pe care le văd cetățenii, ca apoi să încercăm să găsim soluții”, a mai spus primarul de Nișcani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *