Sute de mii de arbori pentru înverzirea plaiului

Imagine simbol

Peste trei milioane de puieți pe o suprafață de 555 hectare trebuie să fie plantați în cadrul Campaniei Naționale de Înverzire a Plaiului ”Un arbore pentru dăinuirea noastră”, ce a avut loc pe 28 octombrie. Cel puțin, așa a declarat Vasile Bâtca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.
Tot dânsul a mai spus că, în acea zi, la Nisporeni se va deplasa întreaga echipă a ministerului pe care îl conduce, ca ”să pună în pământ rădăcinile Moldovei ecologice”.
La Călărași, afirmă Mihai Grosu, inginer la Întreprinderea pentru Silvicultură, deja sunt pregătiți puieții pentru plantare. Întreprinderea a pus în vânzare 200 mii de puieți, crescuți în propria pepinieră. Prețurile variază de la 2, 42 lei pentru un salcâm alb până la 20 lei pentru un puiet de tei. Mai sunt în vânzare  stejar  roșu, castan, arțar argintiu, nuc comun, plop, aronie, paltin de câmp.
”Am informat Consiliul raional Călărași despre aceasta, iar informația respectivă urma să fie transmisă primăriilor, ca ulterior să ni se transmită cine și ce cantitate de puieți dorește”, a explicat Mihai Grosu.
Și întreprinderea de silvicultură din Nisporeni oferă puieți spre vânzare. E disponibilă sț vândă până la jumătate de milion de puieți. Doritori de ar fi.
”Avem diferite soiuri de puieți, ceea ce ni se va solicita, aceea vom acorda”, ne-a spus șeful întreprinderii, Grigore Praf.
Un număr mult mai mic de puieți poate oferi Întreprinderea pentru Silvicultură ”Silva – Centru” Ungheni. Doar 100 de mii, a spus directorul Vasile Tighineanu.
Nici silvicultorii nu vor sta la o parte. La Nisporeni urmează să fie împădurită o suprafață de circa 40 de hectare. La Călărași – circa 20 de hectare, iar la Ungheni – aproximativ 45 de hectare .


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *