Nou-nouț, cu cele mai bune condiții

La Pitușca a fost inaugurat un nou Centru de Sănătate. Evenimentul a avut loc pe 21 octombrie, în prezența sătenilor, dar și a unor oficiali.

Timp de trei ani au așteptat localnicii acest eveniment. Într-un sfârșit, ei vor beneficia de servicii de calitate, căci centrul a fost dotat cu echipament modern pentru tratament şi diagnostic.
La dispoziția lor vor sta doi medici de familie și cinci asistente medicale. ”Aici problema cadrelor medicale nu există”, a dat asigurări Oleg Belbas, directorul Agenţiei Teritoriale Vest a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.
Potrivit lui, pentru construcția noului Centru de Sănătate s-au cheltuit peste 2 milioane 500 mii de lei, dintre care 2 milioane 463 mii de lei au fost alocați de CNAM din Fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale, iar peste 100 de mii de lei reprezintă contribuţia Consiliului raional Călăraşi.
Noua clădire este construită în preajma vechiului Centru de Sănătate. A fost construită din temelie și este dotată cu sisteme de aprovizionare cu apă şi canalizare, fiind instalat aici şi un sistem performant de încălzire. A fost amenajat și teritoriul din jur.
De acest Centru de Sănătate vor beneficia aproape patru mii de locuitori din satele Pitușca și Vărzăreștii Noi.
”Este foarte bine că s-a construit un Centru de Sănătate nou. În vechea clădire eu aș vedea mai degrabă un azil pentru bătrâni”, a făcut o remarcă Oleg Belbas.
Și primarul de Pitușca, Ionila Lozovan, a menționat că își dorește să deschidă în localitate un azil de bătrâni, doar că vechea clădire necesită investiții foarte mari, bani pe care speră că, într-o bună zi, îi va găsi.
”Centrul de Sănătate a trecut exact la timp în noua clădire. Acolo sunt condiții dintre cele mai bune, iar pacienții vor avea parte de servicii de calitate”, a subliniat primarul.
De menționat că, de la începutul anului, au mai fost inaugurate șapte instituţii medico-sanitare publice, cel de la Pitușca fiind al optulea la număr. La începutul lunii octombrie, un Oficiu al medicilor de familie a fost deschis la Șendreni, Nisporeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Oferta speciala lucru la domiciliu: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: miky_n3@yahoo.com

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *