Și-a găsit fratele la 500 km depăratare

Sadova și-a găsit un frate la aproape 500 de kilometri depărtare. Distanța nu i-a speriat. Dimpotrivă, se pare că i-a apropiat.
La final de septembrie, într-o atmosferă festivă, a fost semnat un acord de înfrățire între satul Sadova, raionul Călărași și comuna Cuza Vodă, județul Călărași.
Astfel, primarul de Sadova, Vladimir Susarenco, a revenit la Călărașii României după un deceniu. A avut și un prilej deosebit, de care se declară mândru.
”Exact cu zece ani în urmă, am fost pentru prima dată în municipiul Călărași, România. Era pe atunci viceprimar al orașului Călărași, R. Moldova. Am mers încolo pentru a stabili relații de fraternitate și a semna un acord de colaborare între municipiul Călărași și orașul Călărași”, a povestit pentru ”Expresul” Vladimir Susarenco.
De această dată, a mers la Cuza Vodă, o comună situată la doar 15 kilometri de muncipiul Călărași. A mers în calitate de primar de Sadova.
Potrivit dânsului, Acordul de înfrățire a fost încheiat cu scopul de a realiza în comun proiecte sociale şi de a apropia oamenii de pe cele două maluri ale Prutului.
Și cei de la Sadova, și cei de la Cuza Vodă îşi propun să folosească la maximum prevederile unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului României, care le oferă dreptul autorităţilor locale din România să finanţeze proiecte comune cu localităţi din Republica Moldova.
Apropo, Cuza Vodă nu este prima localitate din România, care s-a înfrățit cu Sadova. Cu foarte mulți ani în urmă, prin anii 80 ai secolului trecut, fusese semnat un acord de colaborare cu comuna Sadova din județul Suceava. În timp, relațiile au cam dispărut.
”Sadovenii noștri cu sadovenii de acolo țin legătura, au stabilite chiar relații de rudenie. Noi, autoritățile publice locale, contactăm mai puțin din varii motive”, a recunoscut Vladimir Susarenco.
De notat că Sadova este a doua localitate din raionul Călărași, care se înfrățește cu o localitate din județul Călărași. Anul trecut, au semnat un acord de colaborare primarii de Nișcani, raionul Călărași și Jegălia, județul Călărași.
Cele două localități cu același nume: Călărași, au relații de colaborare de zece ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *