Premieră. Pompierii voluntari și profesioniști – împreună

Pompierii voluntari ai Postului de pompieri și salvatori voluntari ”Hans Kohler” din Sipoteni au participat la o aplicație demonstrativă, alături de pompierii profesioniști. Este pentru prima dată în raionul Călărași, când are loc un asemenea eveniment.
Sarcina nu a fost simplă. La o întreprindere din Călărași a izbucnit un incendiu, iar pentru lichidarea acestuia au trebuit să fie antrenate toate forțele și mijloacele disponibile.
Astfel, au participat și pompierii voluntari din Sipoteni, și pompierii de la Postul teritorial de salvatori și pompieri din Onișcani, și pompierii Unității de salvatori și pompieri din cadrul Secției Situații Excepționale Călărași.
Pompierii voluntari spun că le-au fost de mare ajutor aceste aplicații. În primul rând, pentru că au învățat cum să lucreze în echipă.
”Teoretic, știam toate aceste lucruri, pentru că ne-au învățat austriecii. Acum am avut ocazia să aplicăpm cunoștințele în practică. Am văzut cum se desfășoară totul în realitate și. Cred că ne-am descurcat”, a menționat Gheorghe Coțofană, pompier voluntar al Postului de Pompieri și Salvatori Voluntari ”Hans Kohler”.  Șeful serviciului, Vasile Zaharia, a subliniat că pompierii voluntari ”s-au ridicat la nivelul așteptărilor”, chiar dacă au participat pentru prima dată la astfel de aplicații.
”Colegii mei au vazut cum se desfășoară o intervenție reală cu multe autospeciale și sectoare de luptă, ceea ce e a fost binevenit pentru ei”, a mai spus dânsul.
În acest an, pompierii voluntari din Sipoteni au intervenit în circa 20 de incendii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *