Nisporenenii declară război primarului

Vrem parcul înapoi! Parcul nu se vinde! Astfel scandează nisporenenii de mai bine de o lună încoace.

Săptămâna trecută, pe 18 septembrie, un grup de cetățeni au scandat din nou nîn fața primăriei  Nisporeni: ”Vrem parcul înapoi! Parcul nu se vinde!”. Ei veniseră chiar înaite de începerea licitației, la care trebuia să fie scoase în vânzare terenurile din Parcul Central.
”Primarul Grigore Robu nu a binevoit să stea de vorbă cu noi, să ne explice de ce trebuie neapărat de vândut parcul. Ne-a spus doar că licitația trebuie să aibă loc”, a explicat activistul Victor Ulinici.
”L-am întrebat de ce nu a făcut adunarea cu cetățenii, așa cum a promis, dar el a spus că o va face după ce se va vinde parcul. Va organiza consultări publică, pentru a vedea ce să facă cu banii obținuți”, a mai adăugat Victor Ulinici.
La rândul său, primarul de Nisporeni, Grigore Robu, susține că, înainte ca terenul respectiv să fie scos în vânzare, s-a discutat cu consilierii, care au acceptat.
”Licitația a fost întreruptă din cauza lipsei anumitor documente. Între timp, vom face consultări publice pentru a vedea ce vom face cu banii. Ne dorim să-i investim în construcția unui teren de joacă pentru copii, adică tot în renovarea parcului”, a explicat dânsul.
Nisporenenii, se pare, nu vor să cedeze. Recent, un grup de cetățeni a mers la primărie cu un demers de a stopa vânzarea oricărui metru pătrat de teren din parc și au cerut să fie convocată de urgență o ședință a Consiliului orășenesc. Ei susțin că nu au primit nici un răspuns.
”Vrem să-l acționăm în judecată pe primar, pentru că a depășit termenul de 30 de zile și nu ne-a răspuns la cerere, așa cum prevede legea”, a spus Victor Ulinici.
Pe 20 septembrie, acelașii grup de cetățeni a depus demersuri Parlamentul Republcii Moldova, la Președinției, la Ministrul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale și Mediului, la Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat și la Procuratura Generală, cu cerința de a stopa vânzarea terenurilor din Parcul Central.
”Am sesizat toate instituțiile acestui stat, poate vom fi auziți”, a subliniat Victor Ulinici, accentuând că nici în ruptul capului nu va accepta ca sectoare din parc să fie scoase în vânzare.  ”Declar război, dar nu le vom da parcul. Mă doare pentru el”, a mai spus dânsul.
Parcul Central din Nisporeni are o suprafață de cinci hectare. Sunt scoase în vânzare doar 0,81 hectare. ”Decât să avem două parcuri și nici unul să nu fie îngrijit, mai bine un parc, dar cu toate comoditățile”, a declarat primarul Grigore Robu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

  • Apropo . La miez de noapte ,joi 28 septembrie ,pe furis ,seara ,incalcind tot ce se poate de incalcat ,au efectuat acea licitatie si au vindut terenul respectiv din parc . Acum a ramas doar prin instanta ,sau prin razboi cu cetatenii . Noi nu cedam !!! Nu dam parcul nimanui !!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *