Au vrut să aibă îngerul lor păzitor. Și-l vor avea!

Micuții de la grădinița de tip casa pasivă ”DoReMicii” din Călărași au avut parte de o sărbătoare deosebită pe 21 septembrie, în ziua în care biserica creștin-ortodoxă prăznuiește Nașterea Maicii Domnului.

În acea zi, instituția a fost sfințită de un sobor de preoți călărășeni.
Inițiativa de a sfinți grădinița le-a aparținut părinților și bunicilor picilor de aici. ”Ei au organizat tot evenimentul, ei au contribuit financiar. Noi, cadrele didactice, am pregătit, împreună cu copii, un concert, care a fost prezentat oaspeților noștri din acea zi”, a precizat  Silvia Dodon, directoarea grădiniței.
Iar oaspeți au fost mulți: și părinți, și bunei, dar și reprezentanți ai unor instituții publice, incusiv de la Consiliul raional, Direcția Învățământ și de la primărie.
Fiecare a venit cu câte un cadou. Astfel, primăria a dăruit micuților un pian. Consiliul rational – un scrânciob, iar Direcția Învățământ – un set de cărți.
”Suntem într-un local nou și, așa cum spune tradiția, este bine să fie sfințit”, a făcut o remarcă directoarea grădiniței. Imediat ce a venit idea, educatorii de aici s-au apucat de treabă și au pregătit un concert frumos. Au avut la dispoziție doar 20 de zile, dar au reușit.
”A fost primul lor matineu. Toți copilașii au fost bravo, s-au prezentat foarte bine. Le mulțmesc și părinților. Recunosc că nu m-am așteptat la un gest atât de frumos din partea lor”, a mai spus Silvia Dodon.
Reamintim că grădinița de tip casa pasivă ”DoReMicii” a fost inaugurată la 16 iunie curent. Este prima grădiniță din republică, construită după standarde germane de eficiență energetică. Are o suprafață de 1100 metri pătraţi și poate găzdui 120 de copii.
Valoarea totală a proiectului a fost de peste un milion de euro.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *