Munţii Parâng au nevoie de ungheneni. Află de ce!

Sâmbăta, pe 14 octombrie, la Ungheni va avea loc o întâlnire a proprietarilor de spații de cazare din România cu autorităţile publice locale, dar şi moldovenii care sunt interesaţi să muncească în pensiunile şi hotelurile din Rânca, scrie adevărul.ro
Proprietarii de spaţii de cazare din Rânca au nevoie de cel puţin 60 de lucrători în diferite meserii, de la cameriste sau ospătari şi până la îngrijitori sau recepţioneri. Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, va fi prezent la întâlnirea de la Ungheni, unde speră să găsească persoane interesate să lucreze în Gorj.
„Investitorii din Rânca au completat o listă cu posturile de care au nevoie. Au expus şi media salariului, între 300 şi 500 de euro pe lună. Lucrătorii beneficiază de cazare şi masă. Sunt nişte cheltuieli în plus pe care nimeni nu le ia în calcul. Eu le ofer salariaţilor un salariu minim pe economie, cazare şi masă, pentru o perioadă lucrată de două săptămâni“, a menționat Constantin Pănescu.
Dânsul susţine că sunt totuși anumite probleme de natură birocratică cu privire la angajarea moldovenilor: „Cu paşaportul de moldovean nu poate să stea mai mult de trei luni pe teritoriul României. Legislaţia românească ar fi trebuit să rezolve aceste probleme“.
Zona Rânca este situată la o altitudine de peste 1600 de metri în Munţii Parâng, la o distanţă de aproape 20 de kilometri de oraşul Novaci, cea mai apropiată localitate. În aceste condiţii, costurile cu transportul sunt foarte ridicate, astfel că angajatorii sunt dispuşi să ofere lucrătorilor cazare şi mâncare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *