Fiți blânzi ca să aveți cerul înstelat în palmă

Abraham Lincoln, al șaisprezecelea președinte al Statelor Unite ale Americii, a spus cândva că, dacă nu îți place de cineva, înseamnă că trebuie să-l cunoști mai bine. Doar așa ne maturizăm.
Ne maturizăm confruntând cele mai mari probleme. Ele reprezintă, în același timp, și cele mai bune oportunități pentru a crește atât spiritual, cât și psihologic.
Singura dizabilitate în viață este atitudinea inadecvată. Noi avem de făcut un singur lucru. Trebuie să dezlegăm panglica ambalajului cu darurile ce ni le aduce fiecare zi. Doar atât.
Se știe; nimeni nu este perfect. Îmbătrînind, am observat că devin mai indulgentă și mai blândă cu oamenii. Cu siguranță, doar așa poți evita multe dintre problemele ce apar zi de zi.
Și mai este ceva: dacă noi am putea ține câte o stea pentru fiecare moment care ne-a făcut să zâmbim și să ne simțim bine, atunci tot cerul înstelat s-ar afla în palma noastră.
Cu toate că sunt atât de multe lucruri pentru care trebuie să ne facem griji, există cu mult mai multe lucruri pentru care trebuie să fim recunoscători.
Deși bunătatea vieții poate fi uneori umbrită, ea nu poate fi subapreciată. Pentru fiecare act necugetat, destructive chiar, sunt mii de acte mici, făcute cu dragoste, bunătate și compasiune. Pentru fiecare persoană care vrea să facă rău sunt mulți, mulți alții care îți dedică viețile pentru a ajuta și a vindeca.
Există o bunătate în viața asta a noastră, care nu poate fi negată. Uită-te cu atenție la cele mai magnifice peisaje și la cele mai mici detalii, pentru ca bunătatea întotdeauna va străluci. Bunătatea vieții nu are limite. Crește mai abundent cu fiecare nouă încercare.
Cu cât experimentezi și apreciezi mai mult bunătatea vieții, cu atât este mai mult de trăit.
Chiar și când vântul rece bate și lumea pare acoperită de o umbra cețoasă, bunătatea vieții există. Deschide-ți ochii, deschide-ți inima și vei vedea că bunătatea este peste tot.
Deși bunătatea vieții pare uneori că suferă eșecuri, ea întotdeauna îndură. Pentru că, în momentele întunecate, devine foarte clar că viața este o comoară fără de preț.
Și bunătatea vieții devine și mai puternică – anume datorită acelor lucruri care i s-a opus.
Cu timpul, când frica îți va dispărea pentru totdeauna, vei afla că bunătatea vieții a fost mereu la un moment distantă. La următorul colț, în fiecare moment, bunătatea vieții este gata să te surprindă și să te încânte. Împarte norocul tău cu alții.
E simplu. Bunătatea vieții crește tot mai mult și devine tot mai minunată de fiecare dată când este dăruită. Chiar și atunci când problemele, în mod constant, strigă și cer atenție.
Bunătatea vieții devine mai puternică în liniște și pace, cu mai mult rost si semnificație decât înainte.
Pare atât de clar, atât de simplu. De ce atunci n-o putem dărui zi de zi? De ce nu vrem să ne bucurăm de bunătate, s-o ținem alături? Numai așa vom fi oameni cu adevărat fericiți.
Morala: Este uimitor ce pot face oamenii obişnuiţi, dacă se apucă de treabă fără idei preconcepute.
Vorbind cu blândețe și ținând în mână un ciomag, veți ajunge departe. Mânia învinge-o prin blândețe, răul învinge-l prin bine, pe zgârcit învinge-l prin dărnicie, iar pe mincinos prin adevăr.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *