După cinci ani. Și-au reînnoit relațiile de prietenie

Acordul de colaborare dintre orașul Călărași și orașul Iagotin din Ucraina a fost reînnoit. Acest lucru s-a întâmplat zilele trecute, când un grup de călărășeni a participat la ”Zilele oraşului Iagotin – 60 ani”.

În perioada 15-18 septembrie, viceprimarul de Călărași, Victor Ambroci, însoșit de câțiva consilieri orășenești, a mers la Iagotin. Dânsul avea o misiune specială: să semneze Acordul de colaborare între cele două orașe – Iagotin și Călărași.
”Probabil, conform legislației ucrainene, acordul de colaborare se încheia cândva pentru o perioadă de cinci ani. Și, deoarece în acest an termenul respective a expirat, s-a decis ca relațiile să fie prelungite, astfel că a fost reînnoit Acordul de colaborare”, a explicat viceprimarul de Călărași.
Potrivit noului Acord, autoritățile publice locale vor face schimb de informații, vor dezvolta, pe bază de parteneriat, relații de lungă durată în diverse domenii, vor respecta principiile egalității, înțelegerii bilaterale, a încrederii și stimei reciproce.
”La ora actuală, putem spune că avem dezvoltate relațiile culturale și schimbruile de copii. În fiecare, an copiii noștri pleacă la ei să se odihnească, iar ai lor vin la noi”, a menționat viceprimarul, subliniind că aceste schimburi sunt foarte utile.
Călărășenii au avut parte de o primire călduroasă din partea ucrainenilor. Pentru ei a fost organizată și o excursie la cea mai mare fabrică de lactate din regiune, care produce 350 tone de lapte în 24 ore și are peste 800 de angajați. Călărășenii au mers și la un muzeu în aer liber, au participat și la o expoziție de flori.
Reamintim că orașul Călărași s-a înfrățit cu orașul Iagotin din regiunea Kiev în 2012.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *