De la aeroport, direct în… mormânt
Au venit de la mii de kilometri, din Federația Rusă, să-și vadă finul de cununie. Bucuria, însă, nu a fost de durată. Peste câteva ore, aveau să-și găsească sfârșitul în casa lui.
Pe 26 octombrie, aproape de miezul nopții, cei doi au ajuns la Bumbăta. Au venit direct de la aeroport.
După ce au mai stat de vorbă, pe la ora 1:30, au mers la culcare. Gazdele le-au pregătit patul în casă. Deoarece soba era defectă, iar temperature aerului joasă, le-au pus, ca să se încălzească, și un reșou electric.
De-ar fi știut ce avea să se întâmple…
Dimineața, pe la ora 7:40, finul, ieșind afară, a observat că din canalul de evacuare a fumului de la casă ieșea fum. Imediat a mers să vadă ce se întîmplă. A deschis ușa și a observat un fum dens, după care a apărut și o flacără în odaia unde și-a lăsat oaspeții.
A intrat direct în odaie, prin fumul dens. Pe pat nu se afla nimeni.
După ce a lichidat focarul incendiului și a evacuate fumul din casă, i-a găsit pe cei doi în camera de alături, care era în reparație. Zăceau la podea, fără careva arsuri termice pe suprafața corpului, dar și fără și semne de viață.
Imediat a alerta serviciile specializate. Era, însă prea târziu.Nu a mai fost necesară nici intervenția pompierilor, nici a salvatorilor, nici a medicilor.
”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea aparatelor electrice”, a declarat Oleg Blișceac, șeful Direcției Situații Excepționale Ungheni.
Bărbatul avea 50 de ani, fiind originar din Republica Moldova. Femeia, care era concubina lui, avea 44 de ani și era cetățeancă a Federației Fuse.
În acest context, Direcţia Situaţii Excepţionale Ungheni atenţionează populaţia în vederea respectării regulilor antiincendiare, în special la utilizarea aparatelor electrice de încălzit şi sobelor.
Pompierii recomandă oamenilor să verifice sursele de încălzire înainte de începerea sezonului rece, iar sobele să fie exploatate corespunzător, să îndepărteze materialele combustibile de la sobele de încălzit şi să nu folosească substanţe uşor inflamabile pentru aprindere lor.
Cetăţenii sunt îndemnaţi să asigure verificarea, curăţarea şi repararea, după caz, a sobelor şi coşurilor de fum.
Specialiştii atenţionează asupra pericolului de izbucnire a incendiilor şi în cazul utilizării aparatelor de încălzit improvizate sau defecte.
Lasă un răspuns