Ai noștri antreprenori, printre cei mai buni

Fiecare al cincilea învingător al concursului național ”Cel mai bun antreprenor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii”, este din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași.

Foto - simbol
Foto – simbol

Concursul a ajuns deja la ediția a XII-a, fiind organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, în colaborare cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și partenerii de dezvoltare.
Astfel, ”Cel mai bun antreprenor – inovator” a fost declarată SRL “Elteprod” din Călărași. Este unica întreprindere din raion, care produce energie electrică din surse alternative, adică prin instalații electroeoliene.
Și „Cel mai tânăr antreprenor” este tot din Călărași. Este vorba, de fapt, de o întreprindere din  satul Vălcineț, SRL “Cedatex-Pro”, care se ocupă de fabricarea articolelor de îmbrăcăminte din material textile. Angajații de aici produc îmbrăcăminte specială la comanda unor parteneri din Germania. Totodată, prestează servicii de broderie pentru întreprinderile de pe piața internă.
”Este o apreciere a muncii pe care o faci și este plăcut atunci când ești apreciat de alții, ceea ce demonstrează că nu am muncit degeaba”, a declarat pentru ”Expresul” Valentin Axenti, conducătorul întreprinderii.
”Cel mai bun antreprenor în sfera de producție” a fost declarată S.A. ”Covoare-Ungheni” din Ungheni, care are în palmares numeroase distincții și și-a făcut deja un nume atât pe piața internă, cât și pe cea externă.
”Cel mai bun antreprenor în sfera prestări servicii” este SRL “Autopavitrans” din Nisporeni, o întreprindere ce prestează servicii de transport de călători, de testare a automobilelor.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în acest an au concurat, per total, 132 de agenți economici din republică. Învingători au fost declarați 20, dintre care patru din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași.
Acestora le-au fost înmânate diplome de onoare ale Guvernului şi premii în valoare de 5000 de lei.
Concursul „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM” este organizat anual în ultimii 12 ani și are ca scop promovarea practicilor de succes în domeniul businessului și remarcarea celor
mai competitive întreprinderi din Republica Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *