Un gest creștinesc demn de urmat

Un nou popas la ieșirea din Nișcani. La inițiativa a doi locuitori ai satului Nișcani, Gheorghe Stratan și Gheorghe Uglea, au fost inițiate lucrările de reparație a unei fântâni din Dealul Pietrei. Recent aceasta a fost și sfințită.
Însă, potrivit primarului de Nișcani, Petru Sorici, au mai rămas de făcut anumite lucrări de amenajare pentru a da un aspect estetic teritoriului adiacent. ”În primul rând vrem să pavăm teritoriul din jurul fântânii pentru a-i da un aspect mai frumos”, a subliniat primarul. Apoi vor urma lucrările de reabilitare a răstignirii, vosirea carcasei fântânei, instalarea unei bănci și a unui coș de gunoi. ”Va fi ca un popas pentru cei care pleacă spre Călărași pe jos”, a mai adăugat Petru Sorici, făcând tototadă un apel către localnici să contribuie fie financiar, sau material la amenajare.
Totodată, pe lângă contribuția celor doi localnici, a mai contribuit și primăria cu un tub de beton, capacul de beton pentru fântână și o pompă manuală, pentru a amenaja o fântână protejată, de tip închis. ”Vrem să mobilizăm un pic și diaspora în cazul în care nu vom reuși să adunăm suma necesară pentru amenajarea teritoriului”, mai spune primarul.
Totodată, dânsul a avut doar cuvinte de laudă la adresa celor doi inițiatori care au rămas un exemplu pozitiv pentru concetățenii lor. ”Mulți dintre săteni s-au mobilizat și au început să amenjeze fântânile din mahalele lor, ceea ce demonstrează că ei nu rămân indiferenți la ceea ce se face în localitatea lor”, a subliniat Petru Sorici.
”E de o plăcere când treci pe acolo și vezi cum lumea bea apă din fântână”, ne-a spus și Gheorghe Stratan, unul dintre inițiatori. Câți bani s-au cheltuit pentru reabilitarea fântânii nu a zis, dar a menționat că tot ceea ce a făcut a fost făcut din entuziasm, de dragul consătenilor și a satului de baștină. Tot la inițiativa celor doi a mai fost reabilitată și o altă răstignire din localitate. Urmează să fie reabilitat și izvorul din preajmă.
Potrivit primarului, lucrările de amenjare vor fi finisate până pe 27 octombrie, atunci când la Nișcani se va sărbători Hramul satului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *