Și-au recăpătat încrederea în forțele proprii. Nu mai vor să fie în planul doi

Femeile călărășene sunt tot mai interesate de a-și deschide o afacere proprie. Au demonstrat-o cele 15 femei antreprenoare care au participat la seminare de informare, organizate de către ODIMM la începutul lunii septembrie.

De notat că seminarele s-a defășurat  în incinta Incubatorului de Afaceri Călărași, deschis acum câteva luni, fiind parte a programului – pilot ”Femei în afaceri”.
Doamnele prezente la cele două seminare, și cele care administrează deja o afacere, și cele care sunt abia la început de cale, au fost informate despre cum să dezvolte unele modele de afaceri. S-a discutat și despre factorii de succes, despre modalitățile de generare a ideilor de afaceri, evitarea unor greșeli comune. Nu s-au trecut cu vederea nici aspectele necesare la alegerea unui personal productive sau psihologia antreprenorului.
”Aceste au fost primele module studiate. Urmează noi seminare, cu noi subiecte și module”, a făcut o precizare Natalia Eni, consultant la Incubatorul de Afaceri din Călărași.
Femeile antreprenoare, participante la seminare, au rămas mulțumite de ceea ce au învățat.
”Chiar dacă am inițiat o afacere de ceva timp, ceea ce am învățat aici îmi va fi de folos. Vreau să menționez că trainerul a utilizat un limbaj accesibil pentru toți, ceea ce e foarte important ”, a declarat pentru ”Expresul” Svetlana Uncuță, rezidentă a Incubatorului de Afaceri.
Potrivit consultantului Incubatorului de Afaceri, Natalia Ene, Programul ”Femei în afaceri”  va oferi femeilor, în special celor din mediul rural, posibilitatea să-și deschidă o afacere, să creeze noi locuri muncă, să crească din punct de vedere profesional.
”Cred că acest program este o oportunitate pentru femeile noastre de a crește, de a se implica, de a obține succese și, într-un final, de a fi independentă”, a subliniat dânsa, după care a remarcat faptul că, dacă, inițial, multe dintre femeile participante la seminar se simțeau stingherite, la final și-au recăpătat încrederea în forțele proprii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *