Mobilier italian pentru spitalul din Nisporeni

O asociație moldo-italiană de voluntari din Parma, Italia, ”Renașterea”,  și-a propus să îmbunătățească sistemul sanitar de urgență din Republica Moldova și, în mod special, pe cel din Nisporeni.

După ce la Spitalul raional din Nisporeni, dar și la Centrul medicilor de familie de aici, a ajuns câte o ambulanță cu toate cele necesare – datorită acestei asociații! – acum urmează să ajungă și paturi spitalicești, mobilier.
Acestea au fost solicitate de directoarea spitalului, Lidia Crăciun. Mobilierul necesar deja a fost donat, de spitalul „Ospedale Maggiore di Parma”.
Însă există o problemă. Cum să ajungă la Nisporeni? Pentru a fi transportate din Italia până la Spitalul din Nisporeni este nevoie de 2700 de euro, bani care vor fi utilizați pentru închirierea unui tir cu o capacitate de 100 de metri cubi.
Spitalul își poate permite, la momentul actual,  o contribuție proprie de 1200 de euro, însă mai este nevoie de încă 1500 de euro.
” Organizațiile din Italia ne-au demonstrat mobilizare, receptivitate și implicare în procesul de dotare a Spitalului din Nisporeni cu echipament necesar pentru salvarea mai multor vieți în condiții mai bune și sigure. Mai e încă un pas ca acest proiect să se realizeze. Acum e momentul ca fiecare dintre noi să demonstreze că nu suntem indiferenți și putem lăsa o amprentă  frumoasă în urma noastră”, a făcut un apel de solidaritate și colectare de bani Asociația ”Renașterea” pe platforma de colectare a banilor Guvern24.
Deocamdată, grație acestui apel, au fost colectați doar 70 de euro, ceea ce înseamnă 5 la suăt din suma necesară.
Lidia Crăciun și-a exprimat speranța că oamenii vor fi, totuți, receptive, și se vor implica.
”Nu putem da cu piciorul într-o astfel de șansă”, a subliniat dânsa, mai ales că un pat nou costă circa 2000-3000 de euro. Iar la Spitalul din Nisporeni vor fi aduse, per total, 70 de paturi, saltele, dar și mobilier.
O parte din paturi vor fi instalate în secția de chirurgie, care este acum în reparație. Urmează să se decidă unde vor fi repartizate și celelalte paturi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *