Bărbații adevărați și arma ”kalashnikov”

Știți, măi copii, mai înainte, respectul era respect: și față de părinți, și față de profesori sau medici. Un ”Bună ziua” era spus de fiecare. Dar astăzi? Astăzi am ajuns că nu mai știm de stimă.
Acestea sunt cuvintele spuse de oamenii mai în vârstă, pe care-i respectăm și parțial suntem de acord cu ei. Dar întotdeauna există un dar.
Și încă ceva, bărbații trecuți de 50 de ani ne mai spun: ”Băieții făceau armata mai înainte și deveneau bărbați, știau a strânge un ”kalashnikov”, dar nu ca acum. Ce cresc?”.
Eu astfel de discuții le-am auzit mai zilele trecute și sunt sigură că mulți dintre dumneavoastră gândesc astfel.
Haideți să pornim de la respect. Cui astăzi să-i purtăm respect? Tinerelor învățătoare, care au terminat liceul cu note de 5 și 6, apoi au mers la Universitatea Pedagocică? Și s-au întors cu diplomă în școlile din sate, tot cu note mici și cunoștințe aproape zero?
Vreți să le purtăm respect acestor învățători? Mă scuzați, dar eu las loc doar de bună ziua și atât! Dacă fata aia care se descurca slăbuț  cu învățătura, mergea la o școală profesională și se făcea o croitoreasă sau bucătăreasă bună, era să zic ”Jos pălăria!”, pentru că a reușit ceva în viață.  Respectul pe care l-am purtat profesorilor în vârstă, care, într-adevăr erau școliți și cărturari, azi aproape că nu avem cui să-l purtăm.
Sau despre medici. Cei care au fost buni sunt plecați la pensie, iar de rămas au rămas puțini. Generația tânără, nu zic, sunt și deștepți între ei, dar deprind și aceștia să se joace de-a viața și corupția. Sau mama și tata au dorit să-l vadă medic: au trimis bani pentru examene și băiatul mamei îi doctor. Lor să le purtăm respect?
Poate că nu-s vinovați ei, dar conducerea din anii 92 încoace. Ei nu au știut să pună bazele unei educații corecte, ei nu au scos din sărăcie țara aceasta. Așa că, după anii 2000, au început să fie corupți toți.
Dar să trecem la marea nedumerire a mea. De ce se cred bărbați adevărați cei care pot ”strânge” o armă? Îmi vine să plâng și să râd, în același timp. Sunt de acord, există serviciul militar, sau  funcții care necesită astfel de abilități, dar nu-i fac doar ele mai bărbați pe oamenii respectivi.  Un bărbat adevărat este cel care-și poate forma și întreține o familie într-un mod cinstit, care este un exemplu de tată, soț și om respectabil într-o societate, care are un loc de muncă și lucrează cinstit. Acesta este un bărbat adevărat, iar cei care gândesc că a face sau desface un ”kalashnikov” e bărbăție, atunci părerea mea e că sunteți și ați fost la viața voastră prea lași.
De fiecare dată, când aud că un bărbat adevărat trebuie să ”strângă” o armă, mă gândesc la războiul din Transnistria, la acel caz când un  tânăr a fost împușcat de un soldat, tot de prin părțile acelea.
Da oare nu vă este de-ajuns aceste exemple de bărbați adevărați? De ce trebuie să mai să răspândiți iz de ură, răutate și în zilele noastre?


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

11 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *