Focuri de armă la frontieră. Citiți mai jos din ce cauză s-au declanșat focurile

Polițiștii de frontieră din Frăsinești au reținut trei cetățeni ai Turciei, care intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat, prin înot râul Prut, pentru a ajunge în una din țările UE. Cei trei au fost depistați noaptea trecută, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, informează Secția Relații Publice a Departamentului Poliției de Frontieră.
În jurul orei 23.00, patrula Sectorului Poliției de Frontieră ”Frăsinești” a acționat conform unei informații operative, pe direcția localității Măcărești, r-nul Ungheni. Urmare, la marginea localității au fost observate trei persoane care se deplasau, în pas grăbit, spre linia de frontieră. O perioadă acțiunile acestora au fost monitorizate și când au fost stabilite intențiile acestora de a traversa ilegal frontiera, polițiștii de frontieră au intervenit în forță. În timpul reținerii, persoanele nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă de la fața locului. În aceste circumstanțe angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment cu respectarea normelor legale.
Trei bărbați cu vârste de 25, 31 și 51 de ani au fost identificați ca cetățeni ai Turciei. Aceștia aveau cu sine bagaje, în care erau pregătite trei cercuri gonflabile, haine de schimb, saci din polietilienă, telefoane mobile, funii, dar și pașapoartele turcești cu biletele de călătorie, în baza cărora au ajuns în R. Moldova.
Pe numele celor trei cetățeni turci, polițiștii de frontieră au pornit cauză penală pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat. Infractorii au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *