De la moară până-n centru. Drum nou

De la moară până-n centru. Acesta este traseul pe care atât cornovenii, cât și cei care vin la Cornova pot merge deja cu încredere. ”În sfârșit, drumul a fost reparat”, a anunțat primarul Ștefan Roșca.
Cu două luni în urmă, era un adevărat chin să te deplasezi pe acel drum, plini cu gropi. Situația s-a schimbat. S-a schimbat, așa cum susține primarul, grație implicării Consiliului raional Ungheni, care a alocat 916445,66 lei.
Suma respectivă a fost oferită în două tranșe: în 2016 și, respectiv, 2017, astfel fiind posibilă reabilitarea unui segment de drum cu lungimea totală de peste un kilometru și 200 de metri.
Cu două luni în urmă, președinta raionului, Ludmila Guzun, în adresarea sa către delegația orașului Ștefănești, județul Botoșani, prezentă atunci la Cornova, declara: ”Nu știu pe unde ați venit dumneavoastră,  dar mie mi-a fost rușine, mergând pe acest drum. Vă promit că până data viitoare, când veți veni, drumul va arăta cu totul altfel”.
Iată că o parte din promisiune a fost realizată. Rămâne să fie reabilitat și drumul Cornești – Hoginești, care trece prin preajma satului Cornova.
Dar să revenim la drumul de la moară până în centrul satului. La reparația lui a contribuit și primăria Cornova cu 200 mii de lei.
”A fost un proiect important pentru noi, fiind investit, în total, peste un milion de lei, bani foarte mulți în situația în care ne aflăm”, a subliniat primarul, care nu a întârziat să mulțumească tuturor celor care au pus umărul la realizarea lui.
Totodată, Ștefan Roșca s-a adresat și sătenilor: ”Haideți, oameni buni, să păstrăm acest drum!”.
Fiind întebat ce a aut în vedere, dânsul s-a referit, în mod special, la căruțași, care nu respectă prevederile Regulamentului privind deplasarea transportului cu tracțiune animală pe drumurile modernizate.
”Oamenii potcovesc caii și pornesc cu ei la galop pe drumurile asfaltate, ceea ce e strict interzis. Vă imaginați ce lasă în urmă potcoavele unui cal de 700-800 kilograme? Mă doare sufletul când văd astfel de imagini”, a spus Ștefan Roșca.
Iar la Cornova, potrivit primarului, sunt înregistrate aproximativ 80 de căruțe. Proprietarii cailor au fost avertizați și, dacă nu se vor conforma Regulamentului existent, vor fi penalizați.
”Populația trebuie educată. E foarte greu. Cred că trebuie să treacă încă mult timp, până oamenii își vor schimba mentalitatea, își vor schimba atitudinea față de tot ce-i înconjoară”, a concluzionat Ștefan Roșca.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *