Tare dulci îs nepoțeii, dar ce viață amară le pot face buneilor!

Imagine simbol: teotrandafir.com

Imagine simbol: teotrandafir.com

Nepotul, acel nepoțel care le-a îndulcit, ani în șir, viața, le-a făcut-o acum amară de tot.
Este povestea unei familii din Nisporeni.
Cu ani în urmă, a apărut pe lume un băiețel drăgălaș, care, însă, a fost lăsat de părinți în grija buneilor. Mama plecase la muncă în Italia, iar tata – la Moscova. Și, cum ochii care nu se văd se uită, cei doi, la un moment dat, au divorțat. Copilul a rămas să crească la bunei, iar părinții au avut grijă să nu-i lipsească nimic odraslei lor.
Banii curgeau gârlă, astfel ca toate poftele băiatului să fie satisfăcute.
Anii au trecut. Băiatul s-a transformat într-un adolescent în toată firea, de 17 ani.
Împușcături în miez de noapte
Imediat ce și-a văzut buneii plecați de acasă – aceștia au mers la odihnă în Ucraina – băiatul s-a și apucat de năzbâtii.
Ca să facă rost de ceva bani de buzunar, a luat televizorul din casă și l-a dus la o casă de amanet. După ce a cheltuit toți banii pe distracții, nepotul s-a gândit că nu ar fi rău să se laude prietenilor cu arma de vânătoare a bunelului său. A stricat lacătul de la safeu, a scos arma și a mers la prietenii lui din Grozești.
În miez de noapte, în sat s-au auzit împușcături. Cineva dintre săteni a anunțat poliția. La scurt timp, pe una dintre ulicioarele Grozeștiului oamenii legii au dat de doi tineri. Ce-i drept, aceștia nu aveau nici o armă cu ei și îi încredințau pe polițiști că nu au auzit și nu au văzut nimic. Din lipsă de probe, le-au urat drum bun în continuare.
A doua zi, adevărul a ieșit la iveală.
”Studiind materialele acumulate pe acest caz, ne-am gândit că ar fi bine să verificăm totuși dacă printre rudele celor doi tineri, pe care i-am întâlnit noaptea trecută, există vreun posesor de arme. Am constatat că bunelul băiatului de 17 ani are o armă de vânătoare ”, povestește Gheorghe Bargan, șeful secției securitate publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Niporeni.
Astfel, ofițerul de sector a ajuns și la poarta bunicilor. Mare i-a fost mirarea bunelului când, fiind rugat sa prezinte arma, și-a văzut safeul gol și lăcatul distrus. ”Bărbatul încă nu reușise să observe lipsa armei, dar și-a dat seama și a recunoscut imediat că nepotul său, în grija căruia a lăsat casa, ar fi putut s-o ia, așa cum a luat și televizorul”, adaugă Gheorghe Bargan.
Și-a recunoscut vina
La cea de-a doua întâlnire cu polițiștii, tânărul a fost mai cooperant. El a recunoscut că a luat arma și a mers cu ea la prietenii din Grozești, unde a și tras câteva focuri în acea noapte.
Când a auzit gălăgie prin curțile oamenilor, s-a speriat și a aruncat pușca la nimereală.
”Din cauza loviturii, arma s-a descompus, iar noi am identificat doar o parte componentă a ei, fără de care arma nu este funcțională. Cel care a găsit celelalte bucăți nu mai are ce face cu ele ”, face o precizare șeful secției securitate publică.
Consecințe?
Aventura tânărului l-ar fi putut costa scump, dar… Potrivit poliției, el are toate șansele să scape basma curată. Asta, pentru că bunelul băiatului intenționează să depună o cerere de împăcare, ceea ce l-ar scuti de pedeapsă.
Dacă, însă, va continua să-și facă de cap, atunci va trebui să răspundă pentru acțiunile sale în fața legii, afirmă Gheorghe Bargan, care a avut și un comentariu: ”Iată ce înseamnă educația de la distanță. Iar buneii sunt primii care suferă. Ei își apără nepoțelul drag crezând că este copilul de altă dată. În realitate, nepoțelul a crescut demult”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *